20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda mülteci operasyonu

Kuşadası Körfezi'nde Sahil Güvenlik ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan 1'i çocuk 35 kaçak mülteci ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi'nde devriye görevi yapan Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler, Yavansu Mahallesi açıklarında yaptıkları operasyonda, lastik bir bot içerisinde biri 2 yaşında çocuk olmak üzere çeşitli ülkelere mensup 35 yabancı uyruklu kaçak mülteciyi yakaladı. Operasyon ırasında tekneyi kullanan ve üzerinde dalgıç kıyafeti bulunan ve kimliği henüz belirlenemeyen Türk asıllı bir insan tacirinin ise denize atlayarak kaçtığı belirlendi. 

Türkiye'ye de yasa dışı yollardan girdiği tespit edilen 35 mülteci, yapılan sorgulamasında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam adasına kaçmaya çalıştıklarını itiraf ettiler. Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edilen mülteciler, daha sonra hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme, pasaport kanununa muhelefet suçundan 35 mültecinin sınır dışı edilmesine karar verdi. Bu arada, polis operasyonda sırasında denize atlayarak kaçan dalgıç elbiseli insan tacirinin yakalanması için ise soruşturma başlattı.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 09:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?