22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda mülteci operasyonu

Kuşadası'nda sahil güvenlik ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, yasadışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan 23 yabancı şahıs yakalandı. Operasyonda yakalanan 2 Türk insan taciri ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi'nde devriye görevi yapan Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler, Yavansu Mahallesi açıklarında bir bot ile yasadışı yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na kaçmaya çalışan 5'i bayan 23 Filistinli mülteci ile birlikte insan taciri oldukları iddia edilen 23 yaşındaki B.K. ve 16 yaşındaki Ş.C. isimli Türk vatandaşlarını gözaltına aldı.

Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen mülteciler, yasadışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalıştıklarını itiraf etti. Şahısların pasaport kanununa muhalefet suçundan çıkarıldıkları mahkemece sınırdışı edilmelerine karar verildi.


Bu arada, mültecilerin ifadeleri doğrultusunda insan kaçakçısı oldukları belirlenen B.K. ve Ş.C. ise, göçmen kaçakçılığı yapmak suçundan çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Söke Cezaevi'ne konuldu.

İha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 20:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?