31
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda mülteci operasyonu

Kuşadası'nda Jandarma tarafından gerçekleştirilen mülteci operasyonunda 6 Moritanya uyruklu mülteci yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmak üzereyken ele geçirildi. Bu arada, Jandarma'nın bir başka operasyonunda da üç insan taciri yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesi sınırları içerisindeki Dilek Yarımadası Milli Park'ında Kuşadası Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı ekiplerin bir ihbar üzerine yaptığı operasyonda yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam adasına kaçma hazırlığında olan 6 Moritanya uyruklu mülteci ele geçirildi. Yapılan sorgulamalarında pasaportları da olmadığı belirlenen mültecilerin Türkiye'ye de yasa dışı yollardan girdiği belirlendi. 

Bu arada, Kuşadası Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı ekiplerin Kuşadası'na bağlı Davutlar beldesi sahilinde yaptığı bir başka operasyonda ise İ.T., N.A. ve N.Y. isimli kişiler insan tacirliği suçlamasıyla gözaltına alındı. Mülteci kaçakçılığı yapacağı şüphesiyle gözaltına alınan kişilerin yanında bir adet 15-20 kişi kapasiteli zodyak bot ve 20 litrelik benzin bidonu da ele geçirildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 18:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?