22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda suç oranı yüzde 21 azaldı

Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Kuşadası'nın Türkiye'deki en güvenli turizm merkezi olduğunu söyledi. 

Kuşadası Ticaret Odası Meclis Toplantısı'na onur konuğu olarak katılan Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Türkiye'de suç işleme oranının yüzde 61'lik bir artış gösterdiği bir dönemde Kuşadası'nda yüzde 21'lik bir azalma olduğunu açıkladı. 

Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ile birlikte Kuşadası Ticaret Odası'nı ve Oda Başkanı Serdar Akdoğan'ı makamında ziyaret eden Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, daha sonra Kuşadası Ticaret Odası Meclisi'nin Ekim ayı olağan toplantısına katıldı. Toplantının açılışında konuşan Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, Kuşadası'nda son 3 yıl içerisinde polisin yeni bir yapılanmaya gittiğini belirterek, " Kuşadası'ndaki emniyet teşkilatını turizm güvenliği başta olmak üzere yeniden yapılandırdık" dedi. 

Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, göreve başladığının birinci ve üçüncü aylarında Kuşadası'nda iki ayrı terör olayı sonucu bombalı hain saldırılar gerçekleştiğini hatırlatarak, "Peş peşe meydana gelen bu hain saldırılar turizme büyük zarar vermişti. Turizmi olumsuz etkileyen bu saldırılar sonucu Kuşadası'nda çok geniş kapsamlı önlemler aldık. Kuşadası'nda öncelikli olarak polis sayısını artırdık. Daha önce 170 polisimiz vardı, bu sayıyı 265'e çıkarttık. Ayrıca, 6 yeni emniyet amiri ile takviyede bulunduk. Bunun yanında istihbarat bürosu yeniden yapılandırıldı. Ayrıca, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele için grup amirliği kuruldu. Kuşadası'nda terör ve organize suçlarla mücadele için olumsuz tüm unsurların nefeslerini bile takip ettik" dedi. 

Gelinen noktadan Kuşadası'nın Bodrum, Marmaris, Fethiye ve benzer turistik beldeler arasında en güvenli turizm merkezi haline geldiğini kaydeden Aydın Emniyet Müdürü Orhan, "Kuşadası'nda 2005 yılı ile 2007 yılı arasında şahsa karşı işlenen suçlarda yüzde 29, mala karşı işlenen suçlarda ise yüzde 21'lik bir azalma var. Aydın ili genelinde ise bu rakam yüzde 15. Kuşadası ve Aydın'da işlenen suç oranında azalma görülürken, Türkiye genelinde işlenen suç oranlarında ise yüzde 61'lik bir artış var. Suç işleme oranlarının ne kadar belirgin şekilde azaldığını ortaya koyan bu göstergeler son derece önemlidir. Kuşadası, kapsamlı bir yapılandırma çalışmaları sonucu Bodrum, Marmaris, Fethiye ve benzeri turistik beldeleri arasından Türkiye'nin en güvenli turizm merkezi olarak ilk sıraya çıkmıştır" diye konuştu. 

Konuşmasının ardından Kuşadası Ticaret Odası Meclis üyelerinden gelen soruları da cevaplandıran Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan'a Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan tarafından odayı ziyareti anısına hediye verildi. Emniyet Müdürü Orhan da Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan'a Emniyet Müdürlüğü'nün plaketini hediye etti. 

Bu arada, Aydın Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan'ın konuşmasının ardından Kuşadası Ticaret Odası'nın ekim ayı olağan toplantısına devam edildi. Toplantıda, kış sezonu boyunca katılması planlanan turizm fuarları, Ticaret Odası'nın yeni hizmet binası ve komitelerin aldığı kararlar konusunda meclis üyeleri bilgilendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 14:41:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?