19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Kuşadası'nda uyuşturucu operasyonu

Kuşadası Polisi'nin uyuşturucuyla etkin mücadelesi sürüyor. Bir gün önce piyasaya sürülmek üzere olan 114 adet extacy hapı ele geçiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri dün akşam da bir araçta yapılan aramada, 120 uyuşturucu extacy hap daha yakaladı. 

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kuşadası Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Devlet Hastanesi kavşağında 09 KE 414 plakalı aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada gizli bölmeye saklanmış olarak 120 adet uyuşturucu extacy hap bulundu. Uyuşturucu haplara el koyan polis, ayrıca aracın sürücüsü İ.Ö. ile araçta bulunan Ali E'yi göz altına alırken, aynı araçtaki Z.E. ise yaşı küçük olduğu için ailesine teslim edildi. 

Bu arada, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, uyuşturucu operasyonlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Son iki gün içerisinde iki ayrı operasyonda 234 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini anlatan Emniyet Müdürü Zeybek, son bir yıl içerisinde de 14 kilo 217 gram esrar maddesi ve 3 bin adet uyuşturucu hap ile çok sayıda kenevir bitkisi, esrarlı sigara, zivana ve kenevir tohumu ele geçirildiğini açıkladı. Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, uyuşturucu ile sadece operasyonel anlamda mücadele etmediklerini, özellikle gençleri uyuşturucudan korumaya yönelik hem etkili önlemler aldıklarını hem de periyodik olarak gençleri bilgilendirmek amacıyla seminer ve konferanslar verdiklerini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 12:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?