15
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Lise'de doğa ve çevre eğitimi

Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği(EKODOSD) tarafından pilot okul olarak seçilen Kuşadası Şehit Kaya Aldoğan Lisesi'nde her hafta doğa ve çevre konularında eğitim verilmeye başlandı. 

Haftanın bir günü Kuşadası Şehit Kaya Aldoğan Lisesi'nin teknoloji odasında projeksiyon eşliğinde gerçekleştirilen eğitimde çeşitli sunumlar da yapılıyor. Lise öğrencilerinin büyük ilgiyle izlediği doğa ve çevre eğitimlerinin bu haftaki bölümünde ise Türkiye'nin en önemli doğal mirasları arasında yer alan Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı öğrencilere tanıtıldı. Eğitim sırasında ayrıca, son bir haftadır Kuşadası ve çevresini etkileyen olumsuz hava şartları konusunda bilgiler verildi. 

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, doğa ve çevre sorunlarına karşı duyarlı ve gönüllü insan yetiştirmek için, öğrenci eğitimlerine ağırlık verdiklerini söyledi. Pilot okul olarak seçtikleri Şehit Kaya Aldoğan Lisesi'nde son derece başarılı sonuçlar aldıklarını kaydeden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “ Başta okul müdürü Şaban Hakbilir, derneğimizin de üyeleri olan, okulun çevre ve doğa sporları kulübü sorumlusu matematik öğretmeni İlknur Davran, müdür yardımcıları Enver Ay ve Ali Rıza Özdemir ile edebiyat öğretmeni Yüksel Aydın olmak üzere tüm öğretmenlere teşekkür ediyoruz. Eğitim çalışmalarımız sırasında katılımcı öğrenciler dikkatle sunumları ve verilen eğitimi dinlemekte; doğa ve çevre konularında yararlı bilgiler öğrendiklerini söylemektedir. Eğitim çalışmalarımız yıl içinde teorik olarak okulda, pratik olarak da doğal ortamda devam edecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 12:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?