19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

MHP Kuşadası adayı Sehap Akın projelerini Kenthaber'e anlattı

"Kuşadası, yılların sorumsuzluğu,sorunlara populist yaklaşım,siyasi rantiyecilik,vizyon yokluğu, kaynak yaratma konusunda beceriksizliği ve Kuşadası’nı içki masalarından idare eden yönetim anlayışlarından dolayı, bugün turistik destinasyon özelliğini büyük ölçüde yitirmiş ve sonu karanlık görünen bir düşüşe geçmiştir. Kuşadası’nı, sadece limana uğrayan gemilerden ibaret görenlerin,günü kurtarmaya yönelik felsefesi ve Kuşadası’nın 50 yıl sonrası ile ilgilenemeyen, proje, kaynak ve vizyon özürlü yöneticileri sayesinde bugünlere gelinmiştir.

Maalesef, bir zamanlar, Türkiye’ye turizmin sağladığı gelir ve istihdamın, kültürel ve ekonomik gelişme açısından bir mucize olduğunu ispatlayan Kuşadası, hayalet şehir olmaya doğru hızla ilerlemektedir. Kuşadası, ivedilikle kaynak yaratacak,iddialı projeler üretecek ve Türkiye’ye bölgesel pazarlamanın başarısını gururla gösterecek yöneticilere, acilen gereksinim duymaktadır

Kuşadası’nın iddialı, becerikli, yürekli ve vizyon sahibi bir idareyi seçmek ve göreve getirmek hayati ve onursal sorumluluğudur.

Günü kurtaran ,basit çıkar anlaşmaları ve popüler isimlere duyulan siyasi ilgi, Kuşadası’nı statükodan kurtaramaz ve yok oluş sürecini hızlandırmaktan başka bir işe yaramaz.

Bugün , kaynak sağlama umudu adına, kişiliğinden ve inançlarından ödün vererek, acizlik içinde, farklı anlayışlara kendilerini teslim edenlere, ben Kuşadası’nın geleceğini teslim edemem..

Gaflet ve delalet içinde olanlar, bu beldeyi kurtarmak bir yana, kalan parçacıklarını çıkar guruplarına hediye etmekten başka bir şey yapamazlar.

Diğer tarafta, seçkin beldemizin geleceğini bir zamanlar , yandaşlarıyla birlikte kendi siyasi ve ekonomik menfaatleri adına yok edenlere itibar etmek, Kuşadası’nı kurtarma umutlarını da yok etmek demektir.

“ Tek arzumuz ve hedefimiz, yetiştirmekte olduğumuz çocuklarımızın gelecekte, geçim derdi olmadan, çağdaş, müreffeh, güvenli, seçkin ve sosyal adalet içinde mutlu olabilecekleri, turizm cenneti bir Kuşadası yaratmaktır. ”

KUŞADASI’NIN GELECEĞİ PROJESİ.

1) KUŞATAK projesi öncelikle hayata geçirilecek. ( kaynak bulunacaktır.)

2) DİSNEYLAND projesi hayata geçirilecektir. (Kaynak ve arazi tahsisatı )

3) KATI-ATIK projesi en kısa zamanda bitirilecektir.

4) Yollar gelişmiş ülke standartlarına uygun olacak ve kaldırımlar en ücra köşelere kadar inşa edilecektir.

5) Peysaj projeleri tamamlanacaktır.

6) Gazi beğendi bölgesi,değerlendirilecek ve daimi eğlence ve gösteri alanına çevrilecektir.

7) Kaleiçi projesi hayata geçirilecek ve otantik düzenlemeler yapılacaktır.

8) Otopark sorunu,liman bölgesi dahil çözülecektir

9) Esnafın “haksız rekabet” sorunları, öncelikle ele alınacak ve kesinlikle çözülecektir.

10) Komer projesinin biran evvel hayata geçmesi için daha fazla yardımcı olunacaktır.Bu proje Kuşadası geleceği için çok önemlidir.

11) Kuşadası’ndaki mevcut tanıtım vakıfları için esnaf ve otelci işbirliği çerçevesinde yeni tanıtım fonları oluşturulacak ve etkin bölgesel pazarlama yöntemleri benimsenecektir.

12) Kuşadası dışından, önemli yeni turizm projelerine ( sadece istihdam sağlayıcı ve destinasyon geliştirici özellikleri olan.) karşılıksız arazi tahsisi sağlanacaktır.

13) Kuşadası’na devam eden niteliksiz göç, kontrol altına alınacak ve caydırıcı yöntemler uygulanacaktır.

14) Jeolojik çalışmalar güçlendirilecek ve tehlikeli bölgeler kontrol altına alınacaktır.

15) Kent Meclisi “agora” havasından kurtulacak ve daha etkin olması sağlanacaktır.(Hukuki olanaklar çerçevesinde)

16) Kuşadası festivali, uluslararası nitelik kazanacak ve etkinliklerin görsel ve fiziksel yapısı, Kuşadası’nın turizm pazar payını arttıracak bir faktör olacaktır.

17) Kuşadası’nda eğlence ve kültür ağırlıklı ulusal etkinlikler turizmde dış Pazar payımızı artıracak şekilde çoğaltılacaktır. (komşu ilçelerin festivallerinin Kuşadası’nda uluslararası niteliğe kavuşturulması,deve güreşlerinin, İspanya’daki boğa güreşleri gibi ürün haline getirilmesi vs..)

18) Kuşadası’da mevcut turistik satış mağazalarının envanteri hazırlanacak ve rekabeti daha fazla zorlayacak,yeni turistik eşya mağazaları açılması kontrol altına alınacaktır.

19) Uydu kent en kısa zamanda tamamlanacak ve mağdur olan üyelerimizin evleri en kısa zamanda bitirilecektir. Bu arada Uydu kente üye olupta para ödemedikleri halde ayrıcalıklı olarak bazı kişilerle özel ilişkilerinden dolayı daire vaadilen kişiler varsa bunlar tespit edilip gereği yapılacak ve binbir zorlukla para ödemiş ve ödemekte olan diğer üyelerin hakları güvence altına alınacaktır.

20) Kuşadası gibi geniş ve elverişli bir körfezde su sporları etkinlikleri yapılmaması bir utançtır. Kuşadası koyunda hayata geçirilmeyi bekleyen su sporları faaliyetleri derhal başlatılacak ; Yelken yarışları, kürek yarışları, optimist yarışları ve eğitim programları desteklenecektir. Kuşadası’nda su sporlarını uluslararası etkinlik olarak uygulayacak ve bir çok yabancı su sporu kuruluşlarının ve klüplerinin, Kuşadası’na yarışmaya katılım ve diğer etkinlikler için sürekli gelmeleri sağlanacak,böylelikle Kuşadamıza otelci,taşımacı,turistik eşya satan mağazalarımızın ve esnafın satışlarını artıracak, yeni bir yabancı turist potansiyeli kazandırılacaktır.

21) Basketbol, futbol,voleybol,tenis gibi diğer spor dallarında faaliyet gösteren gençlik klüplerinin ve de organizasyonların, daha başarılı olabilmesi için gerekli desteğin, yerelde ve Türkiye’deki büyük firmaların sponsorluğunda daha etkili hale getirilmesi sağlanacaktır. Gençlerimizin devamlı başarısı bizim en büyük gurur kaynağımız olacaktır.

22) Tüm program ve projelerimizn amacı Kuşadası’na kaybettiğimiz üst gelir grubu turistlerin tekrar geriye kazanılması, Kuşadası’nı eski günlerinden çok daha fazla turistle doldurmak,istihdamın rahatlaması,daha fazla gelir elde etmelerini sağlamak, işsizliği ve de iflas noktasına gelmiş esnafın tekrar bol kazaçlı günlerine kavuşmasını sağlamak..

23) Turizm Kuşadası’nın tek gelir kaynağıdır.Ancak gelinen noktada Kuşadası’nda turist olarak (yaptıkları harcama miktarı açısından) değerlendirebileceğimiz çok az bir potansiyel kalmıştır,bu da mevcut istihdamı taşıyamamaktadır. Hergün işsiz sayısı yükselmektedir ,esnafımız kiralarını,elektrik ve vergi borçlarını dahi ödeyemez duruma düşmüştür.Gemiler yanlış özelleştirme politikaları yüzünden limanımızı teker teker terk etmektedirler. Kuşadası hızla, bir gerileme dönemi yaşamaktadır. Acilen iradeli, yürekli, bilgili ve herşeyden ötesi, çözümleri bilen ve becerikli idari kadrolara ihtiyacı vardır. Önemli olan kimin kazanacağı bir seçim değil, Kuşadası’nı kimin kurtarabileceği konusunun tartışılması gereken ve hangi siyasi partinin adayı olduğuna bakılmaksızın dürüst,yürekli,bilgili,vizyonlu,kararlı ve çözümleri ortaya koyabilen bir aday kadrosunun desteklenmesidir. Tüm Kuşadası böyle bir aday etrafında birleşmek zorundadır. Yoksa, Kuşadası turistik bir ilçe olarak, bir sonraki seçimleri göremez. Durumun vehametini ve aciliyetini herkes kabul etmek zorundadır.



Kuşadası’nın turistik destinasyon (cazibe merkezi) özelliğini tekrar kazanabilmesi, değerli bir ürün ve hatta marka haline gelebilmesi, bölgesel pazarlamasının en etkin ve en çabuk sonuç alınabilecek şekilde gerçekleştirilebilmesi, ancak bu deyimlerin ve çözümlerin ne demek olduğunu anlayabilecek düzeyde kariyeri olan, yetenekli kadroların işidir. Diğerlerinin ne dediği ya da nasıl dediği boş laftır, Kuşadası’nın kurtuluşu ve geleceği yukarda arzettiğimiz projelere ve politikaya bağlıdır.

Tek çözüm, çözebilecek olandır; tek kurtuluş, kurtarabilecek olandır. "



 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2004 Cuma 10:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mcnally IP: 83.71.34.xxx Tarih : 31.08.2006 23:24:20
Merhaba Akın bey. Yapmış olduğunuz her yoruma katılmakla birlikte, Kuşadası o kadar dejenere olmus ki ben sahsen kendi adıma Kuşadası'nı görmek istemiyorum. Ben yıllar Önce Kusadası'nda yaşadım. Şu an yurtdışında yaşıyorum. Kuşadası'na gelen turistlere hiçbir şekilde iyi hizmet verilmiyor. Bence Kuşadası çooooktan ölmüş. Size iyi çalışmalar