19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Mimarlık sektörü masaya yatırıldı

Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği(TMMOB) Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği tarafından düzenlenen “Türkiye’deki Güncel Mimari ve Kuşadası’ndaki Yapılaşma” adlı seminerde mimarlık sektörü masaya yatırıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Tanyeli’nin konuşmacı olarak katıldığı seminere, mimarların yanı sıra Kuşadalı esnaf ve turizmcilerin de ilgi göstermesi dikkat çekti.


Charisma Otel’de düzenlenen seminerde, Türkiye’deki güncel mimariyle birlikte Kuşadası’ndaki yapılaşmayı ile alan kentleşme ile ilgili yenilik ve gelişmeleri anlatan Tanyeli, “ Kuşadası Türkiye’de mimari anlamda çok özel bir yere sahip değil. Türkiye’nin hemen hemen her yerinde olduğu gibi Kuşadası’nda da mimari bozukluklar göze batıyor.Aslında Kuşadasında sanıldığı kadar imar problemi olduğunu düşünmüyorum. Bana göre Kuşadasından da daha kötü yerler var” dedi.


PROF.DR. UĞUR TANYELİ KİMDİR?
Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Tanyeli, 1952 Yılında Ankara’da doğdu. 1970 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Mimarlık Bölümüne girdi. 1976 Yılında mezun olarak 1977’de Mimarlık Tarihi Kürsüsünde asistanlık görevine başladı. Mayıs 1982’de DGSA’daki görevinden ayrılarak, aynı yılın kasım ayında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi Ana Bilim Dalı’nda çalışmaya başladı. Ekim 1986’da Prof. Dr.Metin Sözen’in yönetimi altında hazırladığı “Anadolu Türk Kentinde Fiziksel yapının Evrim Süreci” başlıklı teziyle doktor unvanını aldı.

Ekim 1990’dan başlayarak bir yıl süreyle Michigan Üniversitesi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Araştırmaları Merkezinde konuk öğretim üyesi olarak bulundu. Yurt dönüşünün ertesinde İTÜ’deki görevinden ayrıldı ve Ekim 1992’de doçent unvanına hak kazandı.1991-92 yaz yarıyılından başlayarak Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin Mimarlık bölümünde mimarlık tarihi dersler verdi ve 1993-98 arasında aynı kurumda kadrolu doçent olarak görev yaptı. Tanyeli son olarak Haziran 1998’de Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesine Profesör olarak atandı.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 13:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yusuf Asma IP: 81.77.233.xxx Tarih : 2.01.2009 23:08:23

(Kuşadası’nda da mimari bozukluklar göze batıyor.Aslında Kuşadasında sanıldığı kadar imar problemi olduğunu zannetmiyorum)_DIYOR SAYIN TANYELI_HATIRLATMAK ISTERIM BURASI ORTADOGUNUN VE YA AFRIKANIN COK FAKIR TEZEKTEN YAPILMIS EVLERLE DOLU BIR KASABASI DEYIL..BURASI TURKI YENIN EN GOZDE VE EN COK YERLI VE YABAN CI TURIST LERIN GELDIGI BIR YER IDI.MALESEF KUSADASI MIMARI BOZUKLUKLARLA DOLU BIR KAYBIMIZDIR...