18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Minibüs hatları birleşti

KUŞADASI’NDA MİNİBÜS HATLARI BİRLEŞTİ

Kuşadası’nda faaliyet gösteren ve şehir içinde hizmet veren Şehiriçi, Kadınlar Denizi, Öz Kuşadalılar ve Sahil Siteleri isimli 4 minibüs hattı, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün girişimiyle, Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısında gündeme geldi ve alınan kararla tek çatı altında birleşti. Uzun süredir hazırlıkları süren birleşme gerçekleşerek 1 Mayıs’ta yürürlüğe girdi.

Daha önceden plaka tahdidi olan ve sadece şehir içine hizmet veren 4 minibüs hattının bağlı olduğu kooperatiflerin yönetimleri ve Kuşadası Şoförler Odası yönetimi ile bir araya gelerek, 10 yıldır konuşulan ancak bugüne kadar bir türlü çözülemeyen soruna çözüm arayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, aylar süren hazırlıkların ardından konuyu meclis gündemine taşımıştı. Kuşadası Belediye Meclisi ile Ulaştırma Müdürlüğünün uzun çalışması sonucu ortak çözüm üretilirken, hazırlanan yönerge de mecliste görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmişti.

1 Mayıs’ta başlayan uygulamaya göre 4 minibüs kooperatifi tek çatı altında yeni güzergâh ve durak noktalarında hizmete başladı. Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, “Yıllardır yapılamayan birleşmeyi gerçekleştirdik. Uygulama 1 Mayıs tarihinde başladı. Belki başlangıçta bazı sıkıntılar olacak ancak zaman içinde her şey yerli yerine oturunca sistem şoförlerimizi de vatandaşlarımızı da rahatlatacak. Yeni sistemin şoför esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

KUŞADASI’NDA MİNİBÜS HATLARI BİRLEŞTİ
KUŞADASI’NDA MİNİBÜS HATLARI BİRLEŞTİ
KUŞADASI’NDA MİNİBÜS HATLARI BİRLEŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 11:58:04
Güncelleme :3 Mayıs 2010 Pazartesi 12:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?