22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Mobese kamera sistemi nihayet oluyor

Geçmişte yaşanan üzücü olaylar nedeniyle, Kuşadası kamuoyunun bir an önce kurulmasını istediği kamera sisteminin kısa süre içerisinde ihaleye çıkarılacağı açıklandı. İhalenin ardından Türkiye'nin ilk kablosuz mobese kamera sistemi Kuşadası'na kurulmuş olacak. 

Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Kuşadası'na kamera sistemi kurulması için gerekli hazırlıkların yapıldığını ve tamamlandığını belirterek, ihale aşamasına gelindiğini söyledi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de ilk kez Kuşadası'nda kurulacak kablosuz en kapsamlı mobese kamera sistemiyle ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gerekli test çalışmaları tamamlandı. Yaklaşık bir haftadır Kuşadası'nda test çalışması yapan ekipler, sistemin kurulacağı noktalar ile merkez arasında denemeler gerçekleştirdi. Tüm çalışmaların olumlu sonuçlanmasının ardından, ihale için hazırlıklara başlandı. 

Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, kablolu sisteme izin verilmediği için mobese kamera sisteminin Kuşadası'na kurulmasının geciktiğini belirterek, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bakanlığın belirlediği kriterler doğrultusunda yürütülen çalışmaların tamamlandığını ve Türkiye'de ilk kez kablosuz mobese kamera sisteminin Kuşadası'nda hayata geçireceğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 17:04:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?