29
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Mülteci operasyonu

Kuşadası’nın Güzelçamlı Beldesi’nde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma hazırlığı yapan 32 kaçak göçmen ile bu göçmenlere yardımcı olduğu ileri sürülen Türk vatandaşı bir kişi yakalandı.


Edinilen bilgiye göre; bir ihbarı değerlendiren Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı beldesindeki jandarma ekipleri, Güzelçamlı balıkçı barınağına operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında şişme bir bot ile Yunanistan’ın Sisam adasına kaçma hazırlığı içerisinde olan Somali uyruklu 28 ve Eritre uyruklu 4 olmak üzere toplam 32 kaçak göçmen ele geçirildi. Operasyon sırasında ayrıca göçmenlerin kaçışına yardımcı olduğu ileri sürülen Türk vatandaşı N. A. isimli bir organizatör de yakalandı.


Türkiye’ye de kaçak yollardan girdikleri belirlenen göçmenler, ilk sorgulamalarında Yunanistan’ın Sisam adasına kaçma hazırlığı içerisinde olduğunu itiraf ettiler. Pasaport Kanunu’na muhalefet suçundan Kuşadası’nda hakim karşısına çıkan göçmenlerin sınır dışı edilmesine karar verildi. 32 kaçak göçmen sınır dışı edilmek üzere Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edilirken, insan taciri suçlamasıyla hakim karşısında çıkarılan N.A. ise tutuksuz yargılanmak

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 23:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?