30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Mülteci operasyonu

Kuşadası’nda polisin düzenlediği operasyonda yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan 19 kaçak göçmen ele geçirildi. Polis, olayla ilgili olarak insan taciri suçlamasıyla Türk vatandaşı bir kişiyi de gözaltına aldı.


Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne bağlı ekipler, Karaova Mahallesi Sahil Siteleri mevkiindeki Plaj Tur Sitesi yakınlarında içinde kaçak göçmen bulunduğu ileri sürülen bir minibüse baskın yaptı. Operasyon sırasında yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Sisam adasına kaçma hazırlığı içerisinde olan ve minibüste bulunan Filistin uyruklu 18 mülteci gözaltına alınırken, olay yerinde yapılan araştırmada bir araç ile 3 kişinin daha kaçmaya başlaması üzerine polis söz konusu aracı takibe aldı. Daha sonra takip edilen araçtan inen 3 erkek şahıs yaya olarak kaçmaya devam ederken, polislerin ısrarlı takibi sonucu Afganistan uyruklu M.H. isimli kaçak göçmen ile insan taciri olduğu ileri sürülen ve kaçak göçmen operasyonunu organize ettiğini kaydedilen 39 yaşındaki A.M. isimli Türk vatandaşı yakalanarak, gözaltına alındı.


Polis ekipleri, operasyon sırasında kaçan diğer üçüncü şahsın da kimliğini tespit ederek, yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Bu arada, Türkiye’ye de yasa dışı yollardan girdiği tespit edilen 1’i Afganistan, 18’i Filistin uyruklu 19 kaçak göçmenin sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edileceği kaydedildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 15:22:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?