22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Mülteci operasyonu

Kuşadası'nda, polis, jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin gerçekleştirdiği 4 operasyonda 10'u bayan 74 mülteci yakalandı. 

Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından bir ihbar üzerine yapılan operasyonda, Kadınlar Denizi Mahallesi Arslanburnu mevkiinde yasa dışı yollardan yurt dışına kaçma hazırlığı yapan 15'i Afganistan 7'si Suriye uyruklu toplam 23 mülteci yakalandı. Asayiş Şubesi ekipleri daha sonra ihbar üzerine yaptıkları diğer operasyonda 5'i Filistin, 2'si Somalili olmak üzere 7 mülteciyi daha yakaladı. 

Polisin operasyon yaptığı saatlerde Kuşadası Körfezi'nde devriye görevi yapan Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, şişme bir botla yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam Adasına kaçmaya çalışan Afganistan ve Suriye uyruklu 20 mülteciyi ele geçirdi. Polis ve jandarma ekipleri, Kuşadası'nda toplam 50 mülteciyi yakalamış oldu. Bu sırada bir başka mülteci operasyonu haberi jandarma ekiplerinden geldi. Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda şüpheli kişiler bulunduğu ihbarını alan jandarma ekipleri, Yunanistan'ın Sisam Adasına kaçma hazırlığı yapan 6 Moritanya, 3 İran, 3 Filistin, 9 Somali ve 3 Eritre uyruklu 24 mülteciyi yakaladı. 

Dört ayrı operasyonda ele geçirilen 10'u bayan 74 mülteci pasaport kanununa muhalefet suçundan mahkemeye çıkarıldı. Sınır dışı edilmelerine karar verilen mülteciler Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.
Polis, jandarma ve sahil güvenlik ekipleri tarafından yapılan dört ayrı operasyonda mültecileri para karşılığı yurt dışına kaçırmaya çalışan Türk vatandaşı 3 insan taciri de yakalandı. M.T., N.K. ve M.N. isimli insan tacirleri sorgulamalarının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Söke Cezaevi'ne konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 11:51:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?