30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Ödeme yapmayan acentaya boykot

Merkezi İstanbul’da bulunan Zihni Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Aline Seyahat acentesi Kuşadası limanı çıkışlı turlarında görevlendirdiği rehberlerin yevmiyelerini ödemeyince rehberler derneği tarafından kara listeye alındı.


Sezonun son gemisini 28 Ekim Salı günü karşılamaya hazırlanan acentenin büyük olasılıkla kendilerinden alacaklı olan rehberleri tura çağırmayacağı, daha önce hiç çalışmadığı rehberleri tura çıkartarak sezonu kapatıp İstanbul’a dönebileceği olasılığı üzerine Kuşadası Rehberler Derneği KURED, üyelerine çağrıda bulunarak, Salı günkü turu boykot etmelerini, aksine davrananların dernekten ihraç edileceğini duyurdu.


Olaylar birkaç hafta önce seyahat acentesinin ödeme darboğazına girmesiyle başladı. Cuma günleri ödeme yapacağını duyuran acente 17 Ekim’de rehberlerin alacaklarına karşılık kısmî ödeme yaptı, kalanını 24 Ekim Cuma günü ödeyeceğini duyurdu. O gün geldiğinde acentenin kapı-duvar olduğunu hayretle gören rehberler acente yetkililerine telefonla ulaşmaya çalıştılar ancak aldıkları kaçamak yanıtlar üzerine acentenin ödeme yapmadan sezonu kapatıp İstanbul’a dönebileceği kanaatine vardılar. Kuşadası Rehberler Derneği Başkanı Ali Karapınar, bu gelişmeler üzerine, acentenin 28 Ekim Salı günü gelecek gemisinden düzenlenecek turları boykot etmeleri konusunda üyelerini uyardı, aksine davrananlar hakkında disiplin kurulunun gerekeni yapacağını duyurdu. Karapınar, “Böyle bir olay ilk defa başımıza geliyor. Bizim bir-iki yevmiyemiz Zihni Şirketler Grubu için okyanusta bir damla su ya da çölde bir kum tanesi kadar önemsiz olabilir ama, bizler için çok önemlidir zira taşlar üzerinde alnımızın teriyle kazandığımız, çoluk çocuğumuzun rızkıdır: Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” dedi.


KURED Başkanı Ali Karapınar, ayrıca, gelişmelerden Aline Travel’in temsilciliğini yaptığı Yunanlı armatör MMC Cruises firmasının da haberdar edileceğini, yevmiye mağduru rehberlerin, bu durumu anlatan dilekçeleri imzaladıklarını açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 18:48:47
Güncelleme :27 Ekim 2008 Pazartesi 18:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?