19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Ofer istedi, imar izni çıktı

Kuşadası Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı olağan toplantısı bu sabah gerçekleştirildi. Belediye binasının altındaki meclis salonunda yapılan toplanın daha önce 7 madde olarak açıklanan gündemi ilavelerle birlikte 15'e çıktı. 

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, eski Fransız Tatil Köyü'nün bulunduğu araziyle ilgili imar tadilatı talebi damgasını vurdu. Kamuoyunda aylardır tartışılan imar planı tadilatı talebi 15 kişilik belediye meclisi tarafından 7 hayır oyuna karşılık, 8 evet oyuyla kabul edilerek, Kuşadası 'nın en önemli doğal koyu 12 katlı konutu da içeren apart oteller yapılacak şekilde imara açıldı. 

Bilindiği gibi, Emekli Sandığı'na ait eski Fransız Tatil Köyü arazisi emsal 0.20 turizm imarlı olarak ihaleye çıkarılmış ve Kuşadası Limanını da işleten Sami Ofer-Mehmet Kutman ortaklığı tarafından satın alınmıştı. Buraya önce gökdelen yapmak isteyen ve kamuoyundan büyük tepki alan Ofer-Kutman ortaklığı bu kez başka bir taleple belediye meclisine başvurmuştu.

Ofer-Kutman ortaklığındaki Kuşadası Turizm Yatırımları şirketi tarafından yapılan imar plan tadilatı talebine göre, Kuşadası'nın gözbebeği olan ve 020 imarı bulunan eski Fransız tatil köyünün yerine yüzde 53 imarlı istendi. Belediye Meclisi'nde kabul edilen yeni projeye göre Kuşadası'nın en güzel koyuna en az 12'şer katlı konutu da içeren apart oteller yapılacak ve Ege Bölgesi'nin bu en güzel koyu betona mahkum edilecek. Emekli sandığı ihalesini kazanan Sami Ofer-Mehmet Kutman ortaklığındaki şirketin, konutu da içeren ve mevcut durumu 3 katına çıkaran bir imar talebi bu bölgenin turizm imarının bozulması anlamına geliyor. Kuşadası Kent Konseyi Başkanı Bülent Tokuçoğlu, belediye meclisinde alınan karara büyük tepki göstererek, bu kararla Türkiye'nin eski tatil köyünün bulunduğu Arslanburnu mevkiinin turizm imarının değiştiğini belirterek, bu durumda özelleştirme idaresi tarafından gerçekleştirilen ihalenin feshinin bile gündeme gelebileceğini söyledi. Tokuçoğlu, imar plan tadilatının iptali için önce belediye meclisine itirazda bulunacaklarını, kabul edilmemesi durumunda ise Aydın İdare Mahkemesi'ne iptal davası açacaklarını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 03:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?