28
Mayıs
2024
Salı
KUŞADASI - AYDIN

Ofer seferleri iptal etti

Özelleştirme ihaleleri nedeniyle Türkiye'de son dönemde tartışılan önemli isimler arasında yer alan İsrailli işadamı Sami Ofer'e ait 2 turist gemisi, Marmaris ve Antalya'daki bombalı saldırıları gerekçe göstererek, yine Sami Ofer tarafından işletilen Kuşadası Limanı'na yapacağı seferleri iptal etti. 

Edinilen bilgiye göre, İsrailli işadamı Sami Ofer'e ait olan "Brilliance Of The Seas" ve "Splendeur Of The Seas" isimli iki dev transatlantik, Kuşadası'na düzenli olarak sefer yapıyordu. Ancak, önce Marmaris, ardından da Antalya'da patlayan bombalar üzerine Çarşamba sabahı 07.00'de Kuşadası'nda yanaşması gereken Sami Ofer'e ait Brilliance Of The Seas isimli gemi, bombalı saldırıları bahane ederek, bu seferini iptal etti. Bu iptalin hemen ardından Cuma günü Kuşadası'na gelmesi beklenen yine Sami Ofer'e ait Splendeur Of The Seas isimli turist gemisi de seferini iptal ettiğini açıkladı. Terör olaylarını gerekçe göstererek, sadece Sami Ofer'e ait iki turist gemisinin seferlerini iptal ettiği, başka iptallerin olmadığı kaydedildi. 

Sami Ofer'e ait iki turist gemisinin yine Sami Ofer tarafından işletilen Kuşadası Limanı'nı güvenli bulmayıp programlı seferlerini iptal etmesi tepki çekerken, söz konusu gemilerin Eylül ve Ekim aylarında Kuşadası'na gerçekleştireceği seferlerin de tehlikede olduğu vurgulandı.
Her seferinde 2 bin 500 milyarder turist ve bin 500'e yakın mürettebat taşıyan gemilerin seferlerini iptal etmesi Kuşadası'nda soğuk duş etkisi yaptı. Türk turizmine önemli katkı sağlayan ve milyarder turistleri taşıyan iki dev transatlantiğin Kuşadası'nı yapacağı seferleri iptal etmesi nedeniyle Kuşadası'nın sefer başına zararının ortalama 750 bin dolar olduğu açıklandı. İşlerin zaten çok kötü gittiğinden yakınan esnaf, düzenli sefer yapan mevcut dört geminin de seferlerini iptal etmesiyle Kuşadası'nın büyük bir darbe yediğini kaydettiler. 
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 11:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?