27
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Öğrencilerden eğitim çıkarması

Kuşadası Özel Ü.Naci Akdoğan Koleji öğrencileri kültür ve eğitim gezilerine devam ediyor. Özel okul öğrencileri, Okul Müdür Yardımcısı Mine İclal Cuğ, Tarih Öğretmeni Pelin Evren ve Genel Sekreter Zehra Çetiner önderliğinde İstanbul’a kültür ve eğitim gezisi düzenledi.

Düzenlenen iki günlük kültür ve eğitim gezisinde, öğrenciler hem İstanbul’u görmenin heyecanını hem de geleceğe atacakları en önemli adımlardan biri olan üniversiteleri görmenin heyecanını bir arada yaşadılar. İstanbul'a gelen öğrenciler ilk gün ilk olarak Sabancı Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi’ni gezerek, üniversiteleri tanımak adına kendilerine verilen bilgileri dikkatli bir şekilde dinleyerek merak ettikleri soruların cevaplarını yetkililerden aldılar.

İstanbul’daki her günleri birbirinden farklı ve yoğun geçen öğrenciler, programın ikinci gününde üniversite ziyaretlerinin ardından Türkiye'nin kültür şehri olan İstanbul'un tarihi mekanlarını ve turistik olan Ayasofya, Sultan Ahmet Camii, Topkapı Sarayı, Hipodrom Meydanı’nı rehber eşliğinde gezerek teleferiklerle çıktıkları Pierre Loti’den İstanbul’u seyretti. Ardından Dolmabahçe Sarayı’nda anlatılanları dikkatlice dinleyen öğrenciler Ortaköy de bol bol gezip Ortaköy’ün tadını çıkardılar.

İkinci günün programının sonunda öğrenciler Koç Müzesi ve Minyatürk’te çok hoş vakit geçirdiler. Öğrenciler için bu gezinin anlamının çok büyük olduğunu belirten Kolej Müdür Yardımcısı Mine İclal Cuğ “Öğrencilerimiz eğlenmenin yanı sıra, hem kültürümüzü öğrenmenin hem de üniversiteleri görmenin mutluluğunu bir arada yaşadılar.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 10:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?