30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Öğrencilere Atatürk Gençliği konferansı

Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Türkoğlu Kuşadası’nda “Atatürk Gençliği Ve Türk Eğitimi” konulu konferans verdi. Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen konferansa, okul öğrencileri ve öğretmenler katıldı.


“Atatürk Gençliği Ve Türk Eğitimi” konulu konferansta konuşan ADÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adil Türkoğlu, “Küreselleşme kaçınılmazdır ancak küreselleşmenin akıllı taraflarından faydalanılması gereklidir” dedi.


Konuşmasında girişimciliğe de değinen Dekan Türkoğlu “ içerisinde girişimci ruhu olan biri tam anlamı ile eksiksiz olmalı bilgi yönünden ve tecrübe yönünden tüm eksiklerini gidermesi gerekir. Öğrenciler öğrenmeye aç üniversitedeki öğretim üyelerinin öğrencilerin ayağına kadar gelerek bilgilendirmesi gerekir. Şimdiye dek okullarımızdaki sorun orta öğretim kurumları ile üniversiteler arasında iletişim kurulmaması burada iki kurumunda eksiklikleri var. Öğrenciler inatla ve istekle konuyu dinleyip anlamaya çalışıyorlar bunun için konferansların devam etmesi gerekir. Diğer eğitim üyelerininde bu şekilde çeşitli okullarda konferanslar vermeleri gerekir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 17:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?