16
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Öğrencilere göz ve diş taraması

Kuşadası merkezi ile belde ve köylerindeki toplam 12 bin 362 öğrenci, Sağlık Grup Başkanlığı tarafından göz ve diş taramasından geçirilecek. 

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, göz ve diş sağlığıyla ilgili kapsamlı taramanın 15 Kasım Perşembe günü Saat: 08.30'da Çakabey İlköğretim Okulu'ndan start alacağını söyledi. Kuşadası tarihinde ilk kez böylesine kapsamlı bir tarama çalışması yapılacağını kaydeden Kaymakam Esen, “Sağlık Grup Başkanımız Şükrü Güngör'ün koordinatörlüğünde Kuşadası'ndaki ilk ve orta dereceli okullarda öğrenim gören 12 bin 362 öğrencimizin okul çağı göz ve sağlık taraması yapılacak. Kuşadası'nda ilk defa böylesine kapsamlı bir sağlık çalışmasına imza atılacak” dedi. 

Öğrencilere yönelik göz ve diş taraması çalışmasının koordinatörlüğünü yapan Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Şükrü Güngör, göz taramasının sağlık grup başkanlığı tarafından görevlendirilen 5 hekim tarafından yürütüleceğini belirterek, diş taramasının ise Diş Hekimleri Odası Kuşadası Temsilciliği ile ortaklaşa 4 hekim tarafından gerçekleştirileceğini açıkladı. Her iki tarama çalışmasının da aynı gün başlayacağını kaydeden Sağlık Grup Başkanı Şükrü Güngör, “Kuşadası'nın ilk defa en kapsamlı göz ve diş sağlığı ile ilgili tüm öğrencileri kapsayan tarama olacak. Tüm öğrenim gören çocukların göz ve diş sağlığı taraması yapılacak. Türkiye'de okul öncesi çağlardaki çocuklardaki göz sorunu sıklığı yüzde 1, okula yeni başlayan çocuklarda yüzde 10, lise döneminde ise bu oran yüzde 20. Eğitim ve öğretimde çocukların başarısını etkileyen sağlık sorunlarından bir tanesi olan göz sağlığı sorunlarını önceden tespit ederek çocukların eğitim-öğretim hayatının daha başarılı geçmesini hedefliyoruz. Muhtelif diş çürüklerinin çocuklarda kulak iltihabı, sinüs iltihabı, bademcik iltihabı gibi hastalıklara neden olduğu, bunlarında çocukların eğitim öğretim dönemlerinde sık sık hastalanmalarına neden olmaktadır. Bu nedenle enfeksiyonların önüne geçmek ve çocukların eğitimde daha başarılı olmaları amacıyla sağlığıyla ilgili önlemler almayı hedefliyoruz. Tarama sonunda istatistiklerini yayınlayacağız. Kuşadası'nın göz ve diş sağlığıyla ilgili öğrenci profili çıkarılacak. Göz hastalığında görme muayenesi, şaşılık muayenesi ve enfeksiyon muayenesi yapılacak. 3 aşamalı bir tarama gerçekleştirilecek. Diş sağlığında ise diş çürükleri, ortodondik sorunlar taraması yapılacak” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 11:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?