22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Öğrencilere 'Kuş Gribi' eğitimi

Kuşadası ilçe Tarım Müdürlüğü tarafından UNICEF'in katkılarıyla ilçe genelindeki ilköğretim öğrencilerine kuş gribi eğitimi verilmeye başlandı. 

Kuşadası Tarım Müdürlüğü tarafından pilot okul olarak seçilen Kuşadası Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu'ndan başlayan proje kapsamında ilk etapta 4 okulda 645 veli ile bin 353 öğrenciye ulaşıldı. 

Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen, halen Kuşadası merkezi ile bağlı belde ve köylerde birçok alanda görsel eğitim ve bilinçlendirme toplantıları düzenleyerek vatandaşları kuş gribi hakkında bilgilendirmeye çalıştıklarını söyledi. Kuş gribi eğitimini tabana yaymayı hedeflediklerini belirten Tarım İlçe Müdürü Göçmen, "UNICEF'in anaokulu ve ilköğretim öğrencilerine yönelik olarak hazırladığı 343 materyal ile toplam 9 bin 327 öğrenciye hitap edecek şekilde oyun ve eğitim seti dağıtıyoruz. Ayrıca, her gün bir okulda sağlıklı gıda ve beslenme konusunda eğitici paneller düzenleyeceğiz" dedi. 

Kuşadası'nın da yabani göçmen kuşların göç yolları üzerinde bulunduğuna dikkati çeken İlçe Tarım Müdürü Hasan Göçmen, "Dünyanın çeşitli bölgelerinde ve ülkemizin değişik il ve ilçelerine halk tarafından 'Kuş Gribi' olarak bilinen hastalığın geçtiğimiz yıl görüldüğünü ve hatta insanların ölümüne neden olduğunu biliyoruz. 2006 yılında İlçemizde Kuş Gribi hastalığı çıktı ve çok tedirgin olduk, turizmi ve yaşamımızı olumsuz etkilemesine rağmen alınan ciddi önlemler sayesinde herhangi bir insan ölümüyle sonuçlanan bir vaka yaşamadık. Bu bağlamda Kuşadası'nda Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul öncesi ve ilköğretim okullarında öğrenim gören çocuklarımızın Kuş Gribine karşı tedbirli davranmalarını sağlamak ve bu konuda eğitilmeleri amacıyla UNICEF tarafından hazırlanan oyun seti şeklindeki eğitim materyallerini Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla okullara dağıtıyoruz.Bu kapsamda ilçemizde bulunan 24 okula; 3-6 yaş grubu için 'Sırala Beni Say' 'Kuş Gribinden Koru Beni' oyunundan 109 adet, 7-10 yaş grubu için 'Eşini Kaçırma Puanını Kaptırma' oyunundan 146 adet, 11-14 yaş grubu için 'Kuş Şehri' oyunundan 88 adet teslim edilecektir.Bu oyunlar sayesinde çocuklarımız kuş gribi konusunda gerekli tedbirleri nasıl alacaklarını öğrenecekler. Öğrencilerimizin ve Velilerimizin kuş gribi konusunda tedbirli olmalarını diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 12:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?