29
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Öğrenclier 'Çetin Kültür Köyü' nü gezdi

 Kuşadası Özel Ü.Naci Akdoğan İlköğretim Okulu 3.sınıf öğrencileri, Selçuk-İzmir yol ayrımındaki Arvalya mevkinde bulunan “Çetin Kültür Köyü”nü ziyaret ettiler.

Geleneksel kıyafetler ile Anadolu kültürünü yansıtan el yapımı karakterlerin sergilendiği Çetin Kültür Köyü, öğrencilerden böyük ilgi gördü.
Minik öğrenciler minyatür insan ve hayvan heykelleriyle dolu kültür köyü müzesinde köy yaşamını yakından tanıma fırsatı buldular, insanların hayvanlardan nasıl faydalandıklarını öğrendiler. Öğrenciler ayrıca iplik eğirme, halı dokuma, hamur açma, marangozhane, ekin işleme, harman savurma, saz çalan aşıklar gibi geleneksel Türk köy yaşamını ayrıntılı olarak gördüler. Gezinin sonunda tesis yetkilisinin hediye ettiği topaçlarla oynayan öğrenciler, eski oyunları oynamanın da tadına vardılar. Gezi ile ilgili düşüncelerini belirten öğrencilerden baziları eski insanların sürdürdüğü yaşamı zor bulurken, bazıları ise insanların eskiden daha yardımsever ve daha çalışkan olduğunu ifade etti. Okul yetkilileri ise öncelikle bu kadar güzel bir müzeyi kuran Ayhan Çetin ve eşi Nazmiye Çetin'e 1980’li yıllardan beri sürdürdükleri bu güzel çalışmalarından dolayı kutladıklarını belirterek, bu geziyi düzenlemelerindeki amacın öğrencilere insanların köylerde nasıl yaşadığını öğretmek ve köy yaşamını tanıtmak olduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2008 Pazar 19:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?