20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

'Öğretmenler 5 Ekim'i buruk kutluyor'

Birleşmiş Milletlerin Eğitim, Bilim ve Kültür örgütü (UNESCO) tarafından 1994’ten beri Dünya Öğretmenler günü olarak ilan edilen 5 Ekim nedeniyle Eğitim-Sen Kuşadası Temsilciliği tarafından bir açıklama yapıldı. Eğitim Sen Kuşadası Temsilciliği açıklamasında, Dünya Öğretmenler Gününün sorunlarla birlikte kutlandığına dikkat çekildi.

Eğitim-Sen Kuşadası Temsilciliği açıklamasında 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nün buruk bir şekilde kutlandığı belirtilerek, “Ülkemizde öğretmenlerin sorunları vardır. Öğretmenler ise bu kalitesiz eğitim nedeniyle ilk suçlanan kişiler olmaktadır. Müdür yardımcısı atamaları ile ilgili yönetmelik, sübjektif kriterler nedeniyle durduruldu. Anadolu Liselerine sınavsız yapılan atamaların iptaliyle öğretmenler eski görev yerlerine çekildi; hayatlarını yeniden düzenlediler. Öğretmenlerin yaşadığı bu sorunlar, karar süreçlerine sendikaların girmesiyle çözülebilecektir” denildi.

Bu arada, Eğitim-Sen Kuşadası Temsilciliği Üyeleri Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle 10 Ekim Cuma günü Kuşadası Öğretmenevi’nde düzenlenecek olan yemekte bir araya gelecek. Yemekte, Eğitim-Sen tarafından emekli olan öğretmenlere onur plaketi verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 17:09:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?