31
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kuşadası’nda da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sabah Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni düzenlendi. Törene çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı.


Etkinliklere, Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde organize edilen kutlama töreniyle devam edildi. Kutlama törenine, Kuşadası Kaymakam Mustafa Esen, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Adnan Menderes Üniversitesi Kuşadası Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Çolakoğlu, Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, şube müdürleri, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Törende konuşan Kuşadası Belkent İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Ayfer Gözenşen yaptı. Daha sonra ise kısa bir süre önce emekli olan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Eğriboz bir konuşma yaptı. Eğriboz, ülkenin gelişiminde öğretmenlerin büyük sorumluluğu olduğunu söyledi.


Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan da, Başöğretmen Atatürk ‘ün gösterdiği yolda gençleri eğittiklerini belirterek, öğretmenin toplum içindeki öneminin batıyla kıyaslanmayacak kadar büyük olduğunu belirterek, başöğretmen Atatürk’ün kendilerine çok değerli bir miras bıraktığına dikkat çekti.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise, öğretmenliğin önemine dikkat çekere, özellikle öğrencilere yönelik duygulu bir konuşma yaptı. Kaymakam Esen, öğrencilere seslenerek, “Öğretmenleri anneniz, babanız ve ailenizden biri gibi görün, bunun değerini 10-15 yıl sonra anlayacaksınız” dedi.

Konuşmaların ardından aday öğretmenlerin yemin töreni düzenlendi. Staj dönemini bitirerek, mesleğe ilk adımı atan 15 öğretmen yeminlerini ederek görevlerine başladılar. Daha sonra 2008 yılı içerisinde emekli olan 12 öğretmene Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen tarafından hizmet şeref ve plaketleri verildi. Kuşadası Anadolu Otelcilik ve Uygulama Oteli’ndeki törenler öğretmen marşı ve 10 yıl marşının söylenmesi ile son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?