30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Okul kayıt bölgeleri açıklandı

01 Haziran’da başlayacak yeni kayıt dönemi öncesi Kuşadası’ndaki ilköğretim okullarının kayıt bölgeleri belirlendi.


Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen başkanlığında Kuşadası Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, okul yöneticileri ve muhtarlar katıldı.


Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, ilköğretim okullarına kayıtların 1 Haziran’dan itibaren elektronik ortamda başlayacağını belirterek, ilçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonu’nun öğrencileri oturdukları bölgeye göre en uygun okula yerleştireceğini açıkladı.


İlköğretim okullarının kayıt işlemleri için gerekli komisyonun çalışmalarını tamamladığını kaydeden Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, “İlçe komisyonumuz, okul bölgelerinde kayıt çağı nüfusunu tespit etti. Kuşadası’ndaki 12 ilköğretim okuluna tahmini olarak 496 yeni öğrenci alınacak. İkamet edilen bölgelerde en yakın okula kayıt yapılacak ve adres tespitinde enelekronik kayıt sistemindeki TUİK bilgileri esas alınacak. İlçe içinde kesinlikle nakil yapılmayacak. İlçe dışındaki nakiller ise ön kayıt sistemine göre yapılacak ve 01 Eylül sonrası kesinleştirilecek. Mahalle muhtarlarımızdan bu konuda hassasiyet göstermesini istiyoruz. Ayrıca, Soğucak Köyü İlköğretim Okulu’ndan Pakize-Kamil Çağlayan İlköğretim Okulu’na gidecek öğrenciler ise belediyece taşınacak" dedi.

..
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 23:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?