20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

'Okuma Bayramı' etkinlikleri

“Okuma Bayramı”nda tüm Türkiye’de olduğu gibi, Kuşadası’nda eğitim veren ilköğretim ve dengi okullarda da bir dizi etkinlikler yapılıyor. Kuşadası Özel Ü. Naci Akdoğan Okulu İlköğretim bölümü öğrencileri, “Okuma Bayramı”nı çeşitli etkinliklerle kutladı. 

Kuşadası Özel Ü. Naci Akdoğan Okulları’nda gerçekleşen “Okuma Bayramı” etkinliği kapsamında, ilköğretim 1 ve 2’nci sınıf öğrencileri tarafından kutlamalar yapıldı. 

Öğrencilerin yanı sıra öğrenci velilerinin de katıldığı kutlama programında, öğrenciler özel olarak hazırladıkları slayt gösterileri, şiirleri, masal zamanı, koro çalışması, darbuka şov ve halkoyunları gösterileri ile davetlilere keyifli bir gün yaşattı. Öğrencilerin gösterilerini büyük bir ilgi ile izleyen öğretmen ve öğrenci velileri, gösterileri uzun süre ayakta alkışladı. 

Kuşadası Ü. Naci Akdoğan Okulları Genel Müdürü ve Kurucu Temsilcisi Okşan Canbaz, böylesine özel bir günü öğrencilerle birlikte kutlamaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Okulumuza bu yıl merhaba diyen ve okuma-yazmayı söken öğrencilerimize Okuma Bayramı adı altında bir etkinlik hazırladık. Okulumuzun ilköğretim bölümüm1 ve 2’nci sınıflarında eğitim gören minik öğrencilerimizin hazırladıkları programı, başta okulumuz öğretmen ve öğrencileri olmak üzere aileleri ile birlikte gururla izledik. Her birine emeklerinden dolayı teşekkür eder ve başarılarının devamını dilerim” dedi. 

Öğrencilerinin okumayı sökme aşamasının, insana çok farklı ve özel duygular yaşattığını belirten Kuşadası Ü. Naci Akdoğan Okulları İlköğretim Bölümüm 1/A Sınıf Öğretmeni Şafak Demirel, “Öğrencilerim artık okumayı söktüler ve bugün hazırladıkları gösteriler ile hepimizin gurur kaynağı oldular. Hepsini ayrı ayrı kutluyor ve aynı başarıyı hayatlarının her alanında yaşamalarını diliyorum” diye konuştu. 

Okuma Bayramı’nın özellikle öğretmenler için çok özelliği olan bir bayram olduğunu belirten Kuşadası Ü. Naci Akdoğan Okulları İlköğretim Bölümü 1/B Sınıf Öğretmeni Nilay Şenöz ise, “Bugün öğrencilerimin en mutlu günü. Okumayı sökerek hayatlarındaki en önemli adımlarından bir tanesini daha atmış oldular. Onların bu büyük başarısı başta öğretmenleri olarak bizleri ve daha sonra da ailelerini çok mutlu etti. Okumanın kendilerine kazandıracağı artıların farkında olarak, yarınlara umutla ve sevgiyle bakacaklarından hiç şüphem yok. Öncelikle, hazırladıkları kutlama programı için tüm öğrencilerime teşekkür eder ve hayatlarında her zaman başarılı olmalarını dilerim” ifadelerine yer verdi.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 11:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?