30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Parkta öpüştükleri için öldürmüş

Tatil için geldiği Kuşadası’nda 15 Temmuz günü saat 05.30 sularında silahla öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Berker Kızılelma’nın katil zanlısı, Kuşadası polisinin 1 ay süren titiz çalışması sonucu garson olarak çalıştığı otelde yakalandı. Cinayette kullandığı ruhsatsız silahı dolabındaki çantasında bulunan katil zanlısı H.A’nın, cinayeti alkollü olduğu için işlediği ortaya çıkarken, Berker Kızılelma’nın kız arkadaşı 17 yaşındaki E.K.’ye tecavüz etmeye ve kaçırmaya kalkıştığı doğrultusundaki iddialar ise asılsız çıktı.


Bilindiği gibi, 3 yıl önce vefat eden bir emekli albayın oğlu olan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) hazırlık sınıfında öğrenim gören 19 yaşındaki Berker Kızılelma, tatil için 13 Temmuz tarihinde annesiyle birlikte Ankara’dan Kuşadası’na gelmiş ve Kadınlar Denizi Mahallesi’ndeki Gurup Sitesi’ndeki yazlıklarına yerleşmişti. Olay gecesi arkadaşlarıyla birlikte barlarda eğlenen Berker Kızılelma, daha sonra Gurup Sitesi’ne dönmüş ve saat 05.15 sıralarında 17 yaşındaki kız arkadaşı E.K. ile birlikte sitenin parkında sohbet etmeye başlamıştı.


Daha sonra parkta bulunan bir şahıs ile tartışan Berker Kızılelma, tartıştığı kişi tarafından silahla öldürülmüş ve saldırgan kayıplara karışmıştı. Olayın ardından polise ifade veren Berker Kızılelma’nın 17 yaşındaki kız arkadaşı E.K’nin verdiği ifade doğrultusunda saldırganın robot resmi çizilmişti. Olayın ardından ise saldırganın, 17 yaşındaki E.K’ye tecavüz etmeye ve kaçırmaya kalkıştığı, Berker Kızılelma’nın ise kız arkadaşını korumak için çıkan tartışma sonunda hayatını kaybettiği iddiaları ortaya atılmıştı.


Cinayetin ardından geniş çaplı bir araştırma başlatan Kuşadası polisi ilk olarak görgü tanığı E.K’nin ifadesini almıştı.E.K’nin polise verdiği ifadede, saldırganı ayrıntılı şekilde tarif etmesi üzerine katil zanlısının robot resmi çizilmişti. Ayrıca E.K’nin ifadesinde saldırganın üzerinde bir iş üniforması bulunduğunu söylemesi üzerine Kadınlar Denizinde çok sayıda otel bulunduğunu ve saldırganın bir otel çalışanı olabileceğini düşünen Kuşadası polisi, araştırmalarını bu doğrultuda derinleştirdi. Yaklaşık bir ay boyunca titiz ve sabırlı bir çalışma yapan Kuşadası Polisi, büyük bir uğraş sonunda katil zanlısını belirlemeyi başardı.
Katil zanlısı H.A’nın çalıştığı otele giden polis, zanlının dolabında yaptığı aramada çantasının içinde bir adet ruhsatsız silah buldu. Katil zanlısı H.A. tutuklanırken, yapılan balistik incelemede silahın Berker Kızılelma’yı öldüren silah olduğu kesin olarak belirlendi.


Yapılan sorgulamasında suçunu itiraf eden ve işlediği cinayeti anlatan H.A’nın verdiği ifade, cinayetin bir hiç uğruna işlendiğini ortaya çıkardı. Zanlı H.A’nın ifadesinde, olay günü morali bozuk olduğu için alkol aldığını söylediği ve aşırı alkollü bir vaziyette içmeye devam ederken, Berker Kızılelma ile 17 yaşındaki kız arkadaşı E.K’nin parka geldiğini söylediği öğrenildi. İfadesinde, iki gencin bankta öpüşmeye başlaması üzerine onları uyardığını ve “Buradan gidin, beni yalnız bırakın!” dediğini anlatan zanlı H.A, bunun üzerine Berker Kızılelma’nın kendisine karşılık vererek, “Biz niye gidelim, sen git!” dediğini, tartışmanın da bu nedenle çıktığını ifade ettiği kaydedildi. Tartışma sırasında sinirlendiği ve aşırı alkollü olduğu için üzerinde bulunan ruhsatsız silahını çekerek Berker Kızılelma’yı öldürdüğünü itiraf eden zanlı H.A’nın “Daha sonra ölen şahsın kız arkadaşına tokat attım ve saçından tutup savurduğum doğru. Ama tecavüz etmeye veya kaçırmaya kalkıştığım yalan” şeklinde ifade verdiği, H.A’nın ifadesinin de E.K’nin ifadesi ile örtüştüğü öğrenildi. Bugün Kuşadası’nda hakim karşısına çıkarılan H.A., tutuklanarak yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 14:46:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?