31
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Plajlar tıklım tıklım

Okulların kapanmasıyla birlikte artan sıcaklar, Kuşadası plajlarını insan seline çevirdi. İğne atsan yeri düşmez görüntülerin oluştuğu Kuşadası’nın dünyaca ünlü plajı Kadınlar Denizi, Brezilya’nın Rio plajlarını aratmıyor.


Kuşadası’nda hava sıcaklığının 41, deniz suyu sıcaklığının ise 23 dereceye ulaşmasıyla Kuşadalıların yanı sıra, yerli ve yabancı tatilciler ile çevre il ve ilçelerden gelen günübirlik tatilciler soluğu Kuşadası’nın dünyaca ünlü plajı Kadınlar Denizi ile halk plajları, havuzlar ve özellikle de su parklarında aldı. Serinlemek için her yolu deneyen tatilciler, deniz, kum ve güneşin keyfini de doyasıya yaşıyor. Sıcaklar nedeniyle herkesin akın ettiği plajlarda büyük bir insan yoğunluğu yaşanmaya başlandı. Turizm sezonunun en kalabalık günlerini yaşayan Kuşadası Plajları’nda neredeyse adım atacak yer kalmazken, güneşlenmek ve denize girmek isteyenler bazen şezlongların boşalmasını beklemek zorunda kalıyor. İnsan seli yaşanan plajlarda ortaya da zaman zaman ilginç görüntüler çıkıyor.


Bu arada, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası turizminin önceki yıla oranla önemli bir artış yaşadığını belirterek, konaklama turizminde Kuşadası’nın yeniden talep edilen bir turizm beldesi haline geldiğini söyledi. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası’ndaki yıldızlı otellerdeki doluluk oranının yüzde 99’a ulaştığını belirterek, otellerde hemen hemen boş yer bulunmadığını kaydetti.

..
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2008 Pazar 18:27:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?