22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Plajlar turistlere kaldı

Okulların açılması ve ardından da ramazan ayının başlamasıyla birlikte Kuşadası'nda turistler plajların tek hakimi durumuna geldi. Ramazan ayı nedeniyle yerli turistlerin tamamen tatil bölgelerinden çekilmesiyle Kuşadası sahillerinde sadece yabancı turistlere rastlanıyor. Yerli turistlerin sahillerden çekilmesi nedeniyle yabancı turistler ulu ortada ahlak dışı davranışlardan geri kalmıyor. 

Türkiye'nin bazı bölgelerinde yağmurlu hava etkisini gösterip, sağanak yağmurlar sellere yol açarken, Kuşadası başta olmak üzere Ege sahillerinde yaz aylarını aratmayacak günler yaşanıyor. Kuşadası'ndaki plajlarda denize girenlerin hemen hemen tamamı yabancı turist. Hava sıcaklığının 30 derece civarında olduğu Kuşadası'ndaki plajlarda sere serpe uzanan ve güz güneşinin keyfini yaşayan turistler, zaman zaman ilginç görüntülere de yol açıyor. 

Bu arada, Kuşadası Turizm Danışma Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Kuşadası 2007 turizm sezonun da bir önceki yıla oranla genelde yüzde 25 lik bir artış sağladı. Otel rezervasyonları yaz aylarında yüzde 90 olarak gerçekleşirken Eylül ayı ile birlikte bu rakam yüzde 50 oranlara düşmüş durumda. 5 yıldızlı otellerde Ekim ayında gerçekleşecek ramazan bayramı rezervasyonlarının şimdilik yüzde 40 oranında seyrettiği belirtilirken bu rakamın Ramazan bayramı ile birlikte yüzde 70'lere çıkacağı öngörülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 15:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?