18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Rahvan atçılar halı gecesinde buluştu

RAHVAN ATÇILAR HALI GECESİNDE BULUŞTU

Kuşadası Belediyesi, Kuşadası Gençlikspor ve Kuşadası Rahvan Atları Binici ve Yetiştirici Spor Kulübü Derneği'nin bu yıl 11. kez ortaklaşa gerçekleştirdiği Kuşadası Rahvan At Yarışları'nda koşacak atların sahipleri ile binicileri, yarış öncesi halı gecesinde bir araya geldi. Kuştur mevkiindeki İday Tatil Köyünde düzenlenen gece renkli görüntülere sahne oldu.

Her yıl ülkenin dört bir yanından gelen rahvan atların mücadele ettiği altın kemer ödüllü geleneksel Kuşadası Rahvan At Yarışlarına ev sahipliği yapan Adagöl, bu yıl yeni bir heyecana daha sahne olacak. Öte yandan, Adagöl'de gerçekleştirilen olan yarışlarda ödüller baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, ayak, deste, A grubu ithal at ve B grubu ithal at kategorilerinde verilecek. Yarışmada dereceye giren atlara bin liradan 5 bin liraya kadar değişen para ödülleri verilecek.

Yarışlar öncesi rahvan atçılar, Kuşadası Belediyesi tarafından Kuştur Mevkiindeki İday Tatil Köyünde düzenlenen geleneksel halı gecesinde bir araya geldi. Atların sahipleri ile binicilerin buluştuğu gece renkli görüntülere sahne oldu. Yerel sanatçılar, seslendirdikleri şarkılarla geceye renk kattı.

Konuşmasında; geleneklerin yaşatılması için çaba gösterdiklerini açıklayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, altın kemerli rahvan at yarışlarının da bunun bir parçası olduğunu söyledi. Türkiye'nin çeşitli noktalarından gelen rahvan atların mücadele ettiği Kuşadası yarışlarının, milli değerlerimize ve atalarımızdan miras kalan at sporları kültürüne sahip çıkmak açısından büyük önem taşıdığını kaydeden Altungün, bu geleneksel sporu yaşatmaktan son derece mutlu olduklarını vurgulayarak, "Bizler

elbette çağdaşız ve çağdaşlığı savunuyoruz. Ancak son zamanlarda birileri, kimliğimizi ve ulusal değerlerimizi yok etmeye yönelik girişimlerde bulunuyor. Çağdaş yaşamımızı ve ulusal kimliğimizi ancak atalarımızın mirasına sahip çıkarak ve bu noktalarda direnerek sahip çıkabiliriz. Bunun başka bir yolu yok" dedi.

RAHVAN ATÇILAR HALI GECESİNDE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 15:56:02
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 17:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?