20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Sahil Güvenlik mültecilere geçit vermedi

Kuşadası’nda yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışan 63 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerinin düzenlediği operasyonla ele geçirildi. Olayla ilgili olarak insan taciri suçlamasıyla gözaltına alınan bir kişi tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi’nde devriye görevi yapan Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı’na bağlı ekipler, lastik bir botla yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Sisam adasına kaçmaya çalışan 34 Filistin, 23 Somali, 3 Eritre, 2 Moritanya ve 1 Sudan uyruklu olmak üzere toplam 63 kaçak göçmeni ele geçirdi. Kaçak gömenler gözaltına alınırken, onlara para karşılığı yardım eden B.S. isimli bir kişi de insan taciri ve organizatör suçlamasıyla yakalandı.


Türkiye’ye de yasa dışı yollardan girdikleri tespit edilen 63 kaçak göçmen Pasaport Kanunu’na muhalefet suçlamasıyla Kuşadası’nda hakim karşısına çıkarıldı. Kaçak göçmenler sınır dışı edilmek üzere Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edilirken, insan tacirliğiyle suçlanan B.S. isimli Türk vatandaşı da tutuklanarak, Söke Cezaevi’ne konuldu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 17:14:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?