25
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Sarızeybek Kuşadası'nda

EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK'TEN

Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kuşadası Şubesi'nin düzenlediği "Demokratik Açılım ve Terör" konulu konferansta konuştu.

ADD Kuşadası Şubesi Başkanı Nail Topal'ın açılış konuşmasının ardından söz alan Emekli Albay Erdal Sarızeybek, "Operasyonlar sonunda ele geçirilen teröristlere bakıyoruz, hiçbir kimlik yok. Bir sırt çantaları var, o sırt çantalarının içerisinde bir tane siyah kap ve bir avuç da un. Unu kabın içerisini koyuyor. Biraz da su ekleyerek ısıtıp yiyor. Teröristi terörist yaparlarken üzerindeki bütün kimlikleri alıyorlar. Bütün fotoğrafları alıyorlar. Ailesi ile tüm bağlantılarını koparıyorlar ve bunlara 'serveş, ciyan, yılan' bir kod ismi veriyorlar teröristler dahi açık kimliklerini bilmiyorlar. Demokratik Toplum Partisi (DTP) açıklama yapıyor bir grup terörist gelecekmiş ve Habur'dan teslim edilecekmiş, işte DTP de onları davul ve zurnayla karşılayacakmış. Yüreğimi yakan bu evlatlarımızın katillerini, bugünkü siyaset, davul ve zurnayla karşılayacak ortamı hazırlıyor. Buna yürek dayanmaz. Neden bunu yapıyorlar. Teröristin kimliği yok. Bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler, teröristlerin açık kimliklerini ve hangi eylemi yaptıklarını bilmiyorlar. Bizler de bilmiyoruz ama PKK'nın elinde bunların kimliklerinin kaydedildiği arşivler var. Tam 4 yıldır ülkeyi yönetenlere feryat ediyorum; 'bu arşivleri bulun' diyorum. Yarın bu teröristleri yakaladığınız zaman yada bunlar teslim olduğu zaman, 'Ben eyleme katılmadım, adam öldürmedim, örgütte bulaşıkçılık yaptım, çamaşır yıkadım, etrafı temizledim, şimdi de geldim teslim oldum, beni affedin' diyecek. Siz devleti yönetenler olarak hangi teröristin açık kimliğini ortaya çıkartıp hangi eyleme girdiğini bilmediğiniz için yargılasanız da ceza veremeyeceksiniz. Şimdi 30-40 tane açık kimliği bilinmeyen teröristleri önümüze getirecekler. Bunlar diyecek ki 'Biz pişmanız, örgütte bulaşıkçılık yaptık, kimseyi öldürmedik, bizi affedin'. Ülkeyi yöneten siyaset serbest bırakacak. Bu kişiler kimin yanına gidecek? Bunların işi adam öldürmek, bunlar katil, bunlar psikopat ruhlu, ruh hastası, yıllarca dağda askerlerimizi öldürmekten, köylülerimizi öldürmekten artıkinsanlıktan çıkmışlar. Bu insanlar nereye gidecek? İşte DTP davul zurnayla karşılıyor bunları. Bunları alacak, götürecek Diyarbakır'a ve bunlardan 10-15 kişilik komite kuracak" dedi.

ADD Kuşadası Şubesi'nin Kuşadası Ticaret Odası Toplantı Salonunda düzenlediği konferansa ADD üyelerinin yanı sıra Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Askerlik Şubesi Başkanı Murat Çelebi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EMEKLİ ALBAY SARIZEYBEK'TEN
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 20:00:02
Güncelleme :20 Ekim 2009 Salı 02:17:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADALI IP: 90.241.175.xxx Tarih : 21.10.2009 14:37:06

ALBAYIM , KOMUTANIM ALLAH SIZIN GIBI DUSUNUP ,DUSUNDUGU BU GERCEK LERI KI  ( BUNLARIN HEPSI GERCEK)  CEKIN MEDEN YORULMADAN , YILMADAN,  BU MILLETE ANLATAN LARI ICIMIZ DEN EKSIK ETMESIN...