19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Serinkent Sitesi'nde toprak kayması

KUŞADASI’NDA TOPRAK KAYMASI

Kuşadası’nda sitenin su şebekesinde meydana gelen patlağın neden olduğu toprak kayması mahalle sakinlerini korkuttu.

Kadınlar Denizi Mahallesinde bulunan Cihan Sitesi ile Serinkent Sitesi arasından geçen yolda sabaha karşı saat 04.00 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Serinkent Sitesinin su şebekesinde meydana gelen patlak nedeniyle oluşan toprak kayması, site sakinlerini korkuttu.

Serinkent Sitesi su hatlarının patlaması üzerine, akan suyun istinat duvarı olmayan dolgu toprağını yumuşatması üzerine yol çöktü. Büyük bir gürültüyle uyanan site sakinleri büyük korku yaşarken, toprak kaymasını akşam saatlerinde gerçekleşen depremin tetiklemiş olabileceğini söylediler.

Kuşadası Belediyesi Fen İşler Ekipleri olay yerinde yaptıkları incelemede heyelanın yağmurdan kaynaklanmadığını, Orman Bölge Müdürlüğünden izin alındıktan sonra olay yerindeki ağaçların kesilmesi gerektiğini ve eski boru hatlarının sökülüp yeni bir hat döşenmesi gerektiğini tespit etti.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de heyelan bölgesine gelerek incelemelerde bulundu. Öncelikli görevlerinin vatandaşların güvenliğini korumak olduğunu açıklayan Başkan Altungün, “Belediye ekiplerimiz olaya gerekli ilgiyi göstermişlerdir. Öncelikle bir durum tespiti yapılarak, izlenecek yol belirlenecek ve birkaç saat uygulamaya geçilecek. Çünkü meteorolojiden alınan bilgiye göre, yarın sağanak yağmur gözüktüğü için gerekli tedbirleri alıp şu an riskli olan yerlerde tedbir alma konusunda çaba içerisindeyiz” dedi.

KUŞADASI’NDA TOPRAK KAYMASI
KUŞADASI’NDA TOPRAK KAYMASI
KUŞADASI’NDA TOPRAK KAYMASI
KUŞADASI’NDA TOPRAK KAYMASI
KUŞADASI’NDA TOPRAK KAYMASI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 16:57:05
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 17:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?