20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Sezonun son gemisi 28 Kasım'da

Kruvaziyer turizmin başkenti sayılan Kuşadası’na sezonun son gemisi 28 Kasım tarihinde gelecek. Bu arada, turist gemilerinin Kasım ayı boyunca Kuşadası’na toplam 30 sefer düzenleyeceği bildirildi.


Edinilen bilgiye göre, konaklama turizminde bu yıl büyük bir çıkış yakalayan ve yüzde 90’ları aşan bir doluluk elde eden Kuşadası'nda kruvaziyer turizminde ise yılın 10 aylık bölümünde önceki yıla oranla yüzde 25’lik bir artış sağlanmıştı. Turizm sezonunun tüm Türkiye’de sona ermesine rağmen Kuşadası’nda kruvaziyer turizminin hala devam etmesi bir nebzede olsa yüzleri güldürüyor. Kasım ayı boyunca 30 turist gemisinin daha sefer yapacağı Kuşadası’na sezonun son gemisi 28 Kasım’da gelecek. Sky Wonder isimli turist gemisinin yapacağı son seferin ardından Kuşadası’ndaki turistik alış veriş merkezleri de kapılarını kapatacak.
Kuşadası Limanı'na yılın 10 ayı içerisinde 602 turist gemisi sefer yapmış ve turist gemileri bu süre zarfında toplam 516 bin 934 turisti günübirlik olarak Kuşadası'na getirmişti. Bu rakam Kasım ayında sefer yapacak gemilerle birlikte 632’ye ulaşacak. Kuşadası'na deniz yoluyla gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Amerikalılar oluştururken, ABD vatandaşlarını sırasıyla İngiliz, Kanada, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Güney Kore ve Hollanda uyruklu turistler izliyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 15:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?