20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Sisam festivali başlıyor

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 1. Kuşadası-Sisam Dostluk Festivali, 4-7 Temmuz tarihleri arasında "Ege Köprüleri" sloganıyla Kuşadası ve Yunanistan'ın Sisam Adası'nda yapılacak.
Kuşadası Kaymakamlığı, Kuşadası Ticaret Odası, Yunanistan'ın Sisam Adası Valiliği ve Kuşadası Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan festival, 4-5 Temmuz tarihlerinde Kuşadası'nda, 6-7 Temmuz tarihlerinde de Yunanistan'ın Sisam Adası'nda gerçekleştirilecek. "Ege Köprüleri" sloganıyla yapılacak 1. Kuşadası-Sisam Dostluk Festivali 4 Temmuz Cuma günü saat 21.00'de Kuşadası Atatürk Meydanı'nda düzenlenecek P. Kalatzopoulos- E.Paspala ve "Babam ve Oğlum" filminin müzisyeni E.Rebucika'nın yol orkestrası konseriyle başlayacak. Ardından ise Kuşadası Folklor Araştırma Derneği halk dansları gösterisi yapacak. 5 Temmuz Cumartesi günü ise saat 13.00'te festival kapsamında yönetmenliğini Tahsin İşbilen'in yaptığı "Yeniden" isimli belgesel filmin gösterimi Kuşadası Kütüphane Salonu'nda yapılacak. Saat: 21.00'de Atatürk Meydanı'nda ise Sisam Folklor Grubu gösterisi ve Sisam Halk Orkestrası konseri gerçekleştirilecek. Daha sonra ise Yeni Türkü, ücretsiz halk konseri verecek.
1. Kuşadası-Sisam Dostluk Festivali kapsamında Kuşadası heyeti ve davetliler 6 Temmuz sabahı Yunanistan'ın Sisam Adası'na feribotla hareket edecek ve festivalin Yunanistan ayağı başlayacak. 6 Temmuz Pazar günü saat 21.00'de Sisam Adası'nda Grup Laçin bir konser verecek ve ardından da Kuşadası ve Sisam Adası folklor grupları ortak halk dansları gösterileri yapacak. 7 Temmuz Pazar günü verilecek Grup D. Basis konserinden sonra festival, Kuşadası-Sisam Adası folklor gruplarının halk oyunları gösterileriyle
sona erecek.

..
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 00:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?