20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Şoför suçlu bulundu

Kuşadası'nda, Hollandalı bir turistin öldüğü, 9 turistin de yaralandığı kazaya yol açtığı iddia edilen otobüs şoförü tutuklandı.

Bu arada, kazada yaralanan 9 Hollandalı turist, Hollanda'dan gelen bir ambulans uçakla ülkelerine gönderildi.


Bilindiği gibi, Hollanda'nın Amsterdam şehrinden uçakla İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na gelen turistleri Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesindeki bir otele götüren Ş.A.M. yönetimindeki 45 F 9254 plakalı otobüs, Soğucak köyü kavşağında aşırı hız nedeniyle devrilmişti. Kazada yaralanan bayan turistlerden Autye Afiene Van Diyh kaldırıldığı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetmiş, cenazesi önceki gün Hollanda'ya gönderilmişti.


Kazada yaralanan diğer Hollandalı turistler Helen Vande Hayden, Cora Roelofsan, Anna Reanders, İna Kloostarhues ve Anton Aldering ambulansla Özel Kuşadası Hastanesi, Neeltje Kwavedknaak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, Adrianus Dirk De Jong ile Hendrik Pieter Hoeksome ise Söke Devlet Hastanesi ve ağır yaralı olan Jozien Bogerd ise İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.


Özel Kuşadası Hastanesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Söke Devlet Hastanesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri'nde tedavi gören Hollandalı 9 turist, bu sabah Amsterdam'dan gelen bir ambulans uçakla ülkelerine gönderildi.


5 turistin tedavi gördüğü Özel Kuşadası Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Yusuf Ayvat, kazada yaralanan ve hastanelerine getirilen Hollandalı turistlerin tedavilerinin başarıyla gerçekleştiğini belirterek, bu sabah itibariyle diğer hastanelerde yatan turistlerle birlikte ambulans uçakla Hollanda'ya gönderildiklerini söyledi.
Kazadan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan hafif yaralı otobüs şoförü Ş.A.M. ise tedavisinin ardından Kuşadası'nda hakim karşısına çıktı. Otobüs şoförü, mahkeme tarafından ölüme sebebiyet vermek suçundan tutuklanarak Söke cezaevine konuldu.

..
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 19:19:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?