20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Suç örgütüne ceza yağdı

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Hüsreddin Özçelik ve Gürkan Yılmaz'ın boğazlarını keserek öldürdüğü iddia edilen Nusret Akmercan ve 8 suç ortağı ağır cezalara çarptırıldı.

Nusret Akmercan, 2008 yılında, Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde kurduğu çeteye yönelik operasyonla yakalanmış, fidye istedikleri işadamlarının gözlerini korkutmak için, olayla hiç ilgisi olmayan matbaa işçisi Hüsreddin Özçelik ile temizlik görevlisi Gürkan Yılmaz’ı boğazlarını keserek öldürdüğü belirlenmişti.

Ayrıca üzerinden 9 kişilik ölüm listesi de çıkan Akmercan’ın, ’Kurtlar Vadisi’ dizisine rakip olarak ’Kurt Kapanı Kan Kokuyor’ dizi filmini çekerek, burada ’Bulut’ karakterini canlandırdığı, ancak dizinin beğenilmemesi üzerine yayınlanmadığı ortaya çıkmıştı.

Akmercan ile daha önce cezaevinde boğazını kesip öldürdüğü suç ortağı Salih Seyhan’ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmaya, adam öldürme, silahlı suç örgütü kurma, yağma ve tehdit suçlarından tutuklu yargılanan Nusret Akmercan, Seyfi Yılmaz, Mustafa Kazım Kalyoncu, Mehmet Aktaş, Hüdaverdi Kızılkaya, Aytekin Aksu, Murat Demirkıyık ve Güven Öz ile tutuksuz sanık Kaplan Bay ve avukatlar katıldı.

"BEN YAPARSAM YARIM BIRAKMAM"

Suçlamaları kabul etmeyen Nusret Akmercan, olayların dışında başka konularla ilgili sözler söyledi. Akmercan, hakime "Benim söylediklerimin hepsi kayda geçsin" diye başlayan ifadesinde, "Cezaevinde bize domuz sucuğu yediriyorlar. Kantinlerde de her şey çok pahalı. Bu davadaki cinayet olaylarını hepsi benim üzerime yıkılmak istenmektedir.

Dosyaya gelen evrakların hepsi düzmece evraklardır. Olayı gördüğünü söyleyen bazı sanıklar benim maktül Hüsreddin’in boğazını kestiğimi söylediler. Boğazı kesilen bir kişi en fazla 40-50 metre gidebilir.

Halbuki bu sanıklar ifadelerinde boğazı kesilen kişiyi battaniyeye sarıp uzak bir mevkiye götürdüklerini, orada bu kişinin kendisine gelmesi üzerine boğuşup kavga ettiklerini daha sonra öldürdüklerini söylemişlerdir. Aytekin Aksu, beyanında cesedi nereye götürdüklerini bilmediklerini söylüyor.

Halbuki yer göstermede cesedin gömüldüğü yerini gösteren ilk kendidir. Ben bir işi yaparsam yarım bırakmam. Ancak cezaevinde Salih Sayhan’ı öldürdüğümü, kanını da içtiğimi bizzat söyledim. Ben bu işlere kalkışmadım, bu işleri yapmadım. Turizmden gelirim vardır. Beraat edeceğime inanıyorum, mahkemenin özellikle de sizin adaletli olmanızı istiyorum" dedi.

SANIKLARA CEZA YAĞDI

Diğer sanıklar da eski ifadelerini tekrarladıklarını, yaptıklarından dolayı pişman olduklarıını söyledi. Mahkeme heyeti yargılama sonunda Nusret Akmercan’ı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl 8 ay, Seyfi Yılmaz’ı mübbet, 23 yıl 10 ay 7 gün, Mustafa Kızam Kalyoncu’yu müebbet, 35 yıl 5 ay, Mehmet Aktaş’ı iki kez müebbet, 27 yıl 2 ay, Hüdaverdi Kızılkaya’yı 12 yıl 1 ay, Aytekin Aksu’yu müebbet ve 6 ay 7 gün, Murat Demirbıyık’ı mübbet ve 15 yıl 5 ay, Güven Öz’ü 12 yıl 1 ay ve Kaplan Bay’ı 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti ayrıca bugüne kadar yakalanamayan ve kırmızı bültenle aranan Orhan Akaroğlu’nun dosyasını ayırırken, Salih Sayhan hakkında açılan davanın ölmesi sebebiyle düşürülmesine karar verdi. Tutuksuz yargılanan Kaan Kurttekin beraat ederken, Ali Dumanoğlu’nun dosyası da eksiklik nedeniyle ayrıldı.

Sanık avukatları kararları temyiz edeceklerini söyledi.

UÇAK KAÇIRMIŞTI

Nusret Akmercan, ilk olarak 1997 yılında Malta Hava Yolları’na ait Boeing 737 tipi Malta- İstanbul seferini yapan uçağı 74 yolcu ve 6 mürettebatıyla Almanya’ya kaçırarak adını duyurmuştu. Akmercan aynı suçtan birlikte yargılandığı Salih Seyhan’ı, geçen 10 Ocak’ta 2 Nolu F Tipi Cezaevi’nde öldürmüştü. Nusret Akmercan’ın Salih Seyhan’ı öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı dava 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde henüz sonuçlanmadı.

 

...
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2011 Çarşamba 18:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?