30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Tartışmalı meclis toplantısı

Kuşadası Belediye Meclisi'nin Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi. Belediye binasının altındaki salonda yapılan toplantının 13 maddeden oluşan gündemi, ilave imar plan talebi içeren maddeyle birlikte 14'e çıktı.

Toplantının gündeminde yine imar komisyonunda bekleyen konular ve imar plan tadilat talepleri ile Kuşadası Kent Meclisi tarafından bir önceki toplantıda alınan imar plan tadilatı taleplerine yapılan itirazların ağırlıkta olması dikkat çekti.


Toplantıda en çok tartışılan konuların başında, Kuşadası Kent Meclisi Başkanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu tarafından yapılan ve aralarında ünlü 5 yıldızlı oteller ile yazlık sitelerin de bulunduğu imar plan tadilatı kararlarına yapılan 23 ayrı itiraz geldi.
Gergin geçen ve yoğun tartışmaların yaşandığı Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı'nda Kent Meclisi'nin 23 maddeden oluşan itirazları arasında turistik otellerden sadece Korumar Otel'in imar plan tadilatı ile ilgili karar iptal edildi. Diğer turistik tesislerin imarlarına yapılan itirazlar reddedilirken, Hazıfeyzullah Mahallesi'nde Peninsula Turizm'e ait 5 yıldızlı turistik tesis imarlı denize sıfır arsadaki imar plan tadilatı kararına yapılan itiraz ise kabul edildi.

Bunların yanında, yazlık siteler arasında İdareciler Sitesi, Hatipoğlu Sitesi ve Şirinevler Sitesi ile ilgili ilgili Aralık ayı toplantısında verilen ek imar hakları geri alınırken, Nazilli Sitesi, Adalılar Evleri ve Kuş-Ar sitelerine verilen ek imar haklarına yapılan itirazlar ise reddedildi. Ayrıca Karaova Mahallesi'ndeki eski Sümerbank Tatil Köyü olarak bilinen Pine Beach Club'e bir ek kat
verilmesine ilişkin çevredeki MİSTUR ve Kuşar gibi sitelerin yönetimleri tarafından yapılan itiraz ile bağımsız belediye meclis üyeleri Ahmet Altunsoy ve Nilgün Öğünçlü tarafından Fransız Tatil Köyü yakınlarındaki belediyeye ait Çıbıkçı Ahmet bağışı olan arazilerin pazaryeri ve konut olan imarının, eğitim tesisi yerine dönüştürülmesine yapılan itiraz oy çokluğuyla reddedildi.Toplantıya ek maddeyle getirilen 25 ayrı imar plan tadilatı talebinden 7'si komisyona havale edildi. 8 tadilat talebi kabul edilmezken, 10 tadilat talebi ise oy çokluğuyla kabul edildi.


Yaklaşık 4 saat süren toplantıda ayrıca, Belediye Başkanı, Belediye Başkan Vekili, Belediye Meclis üyeleri ve Encümen üyelerinin huzur hakları ile denetim ve ihtisas komisyonları ücretleri, zabıta ve itfaiye görevlilerinin fazla mesai ücretleri belirlendi. Bunun yanında tarifeler belirlenip, işçi ve memur kadroları, komisyon tarafından belirlenen yeni sokak isimleri ve silindir alımı ile ilgili talep kabul edilirken, ağaçlandırma seferberliği başlatılmasına karar verildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 04:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?