20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Tatlıses'in haciz tepkisi

Ünlü Türkücü İbrahim Tatlıses, Kuşadası’ndaki 4 yıldızlı otelinin mobilya ve mefruşat işlerini gerçekleştiren Doğtaş firması ile arasında yaşanan haciz tartışmasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

İddia edildiği gibi borcunu ödememesinin söz konusu dahi olmadığını belirten İbrahim Tatlıses, Doğtaş firmasına inanıp, güvendiğini ancak firma sahiplerinin kendisini dolandırmaya kalktığını ileri sürdü. Doğtaş firmasının sözleşme şartlarına uymadığını, malzemeleri zamanında teslim etmediğini ve defolu mallar kullanarak kendisini zarara uğrattığını belirten Tatlıses, “Bu nedenle Doğtaş firması aleyhinde dava açtım. Ancak, onlar benim sözleşme yaptığım gün verdiğim çekleri işleme koymuş. Benim otelimi sadece ben satarım, fiyatını da ben belirlerim. Haciz yoluyla satılacak malım yok benim” dedi. 

İHA’ya Kuşadası’ndaki otelinde özel açıklamalar yapan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, kimseye borcu bulunmadığını aksine söz konusu firma tarafından dolandırıldığını söyledi. Doğtaş firması ile otelinin mefruşat, mobilya, elektrik, elektronik ve teknik işlerinin yapımı karşılığında 2 milyon 900 bin YTL karşılığında anlaştıklarını ve kendilerine 300 bin YTL’si peşin, 2 milyon 600 bin YTL’si de çek olmak üzere sözleşme karşılığında ödeme yaptığını belirten Tatlıses, “Onlara inanıp, güvenerek hak ediş zamanları gelmeden, tüm alacakları nakit veya çek olarak ödedim. Yani daha işin başında bir çivi bile çakmadan, hak etmedikleri halde hak edişleri olmadan bunları nakit ve çek olarak ödedim” diye konuştu.
İyi niyetinin suistimal edilerek çeklerinin icraya koyulduğunu savunan Tatlıses, şunları söyledi: “Anlaşmamız karşılığı olarak 2007 yılının Haziran ayında tüm sözleşme karşılığı işler tamamlanacaktı. Çünkü bu işler tamamlandığında otelimizde turizm sezonunun başında faaliyete geçecekti. Birçok acenteyle bu konuda anlaşma bile yaptık. Ancak, sözleşmede belirtilen tarihten tam 58 gün sonra o da defolu malzemeleri bize teslim ettiler. Doğtaş firması ile yaptığımız anlaşma gereği, gecikme meydana gelen her gün için 25 bin YTL bize ödeme yapmaları gerekiyor. Ayrıca, teslim ettikleri malzemeler, yaptıkları işler ortada. Tümü üçüncü sınıf malzeme ve işçilik içeriyor. Birçok malzeme eksik olarak teslim edildi. Aradan bir yıl geçmeden, yaptıkları masalar, sandalyeler, lambalar dökülüyor. Otelin havuzunu yeniden yaptırmak zorunda kaldım. Onların verdiği zararı ortadan kaldırmak için sezon başında 600 bin YTL masraf yaparak yeni açılan otele tadilat yapmak zorunda kaldım. Bunun üzerine de anlaştığımız 2 milyon 900 bin YTL’nin geri kalan ve 5 çekten oluşan bin milyon 500 YTL’lik kısmını ödemedim”
Doğtaş firmasına inanmasının ve güvenmesinin karşılığı olarak firma tarafından dolandırılmaya çalışıldığını belirten Tatlıses, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu ana kadar kimseye tek bir kuruş borcum yok. Bununla beraber otellerimin satışa çıkarıldığı iddiaları da doğru değil. `Doğtaş' isimli firmaya ayıplı, eksik ve kalitesiz mal kullanarak iş yapması ve sözleşmeye uymaması yüzünden dava açtım. Ticari etik gereği ellerindeki çekleri bu dava bitmeden işleme koymamaları gerekiyordu. Ancak, onlar benim gösterdiğim iyi niyete karşılık, iyi niyet göstermediler. Ödemediğin 1,5 milyon YTL’lik 5 çeki haciz yoluyla benden tahsil etmeye kalktılar. Çekleri peşin vermeseydim bunu yapabileceklermiydi. Oysa, benimle yaptıkları sözleşmenin göre hareket etmeleri gerekiyordu. Benim servetim borcum olduğunu iddia ettikleri rakamı 300’e katlar. Benim kimseye borcum yok, olsa hemen öderim. Tam aksine ben mağdur edildim ve hala da mağdur edilmeye devam ediyorum. Ancak ben Yüce Allah’a ve adalete güveniyorum. Devam eden mahkeme sonunda beni uğrattıkları zararın karşılığını onlardan kuruşuna kadar alacağım. Bu yapılanlar ticari ahlaka sığmaz. Hem beni mağdur edip hem de alacaklıymış gibi davranan bu insanlarla sonuna kadar mücadele edeceğim. Bunların hepsi adımı kullanarak ticari rant sağlamaya yönelik girişimler. Söz konusu bu Doğtaş firması, Didim’de, İzmir’de, Antalya’da 5 ayrı oteli daha benzer yöntemlerle zarara uğratmış”
TARTIŞMANIN GEÇMİŞİ
Bilindiği gibi, önceki yıl hizmete giren İbrahim Tatlıses’e ait Kuşadası çevre yolu üzerindeki 4 yıldızlı “ Tatlıses Oteli “nin açılmasının ardından Ünlü Türkücü ile otelin mobilya ve mefruşat işlemlerini yapan Doğtaş firması arasında alacak tartışması başlamıştı. Tatlıses, Doğtaş firmasının çalışmaları zamanında tamamlayamadığını ve ayıplı mal teslim ettiğini ileri sürerken, Doğtaş firması da tüm çalışmaları zamanında yaptıklarını vurgulayarak, 3 milyon YTL alacaklarını bulunduğunu iddia etmişti. Daha sonra İbrahim Tatlıses, işlerin geç teslim edildiğini ileri ve konunun mahkemeye intikal ettiğini ileri sürerek, Doğtaş firmasına verdiği 5 çeki ödememişti.
Sözleşme şartlarına uyulmaması ve ayıp mal teslim edilmesi konusunda Tatlıses’in açtığı dava devam ederken Doğtaş firması Kuşadası 1. İcra Dairesi’ne başvurarak, Tatlıses’in ödemediği 5 çeki işleme koymuştu. 3 milyon YTL alacağı olduğunu ileri süren ve bu alacak karşısında İbrahim Tatlıses’in Kuşadası’ndaki 4 yıldızlı Tatlıses Oteli’ne 28 Aralık tarihinde haciz koyduran Doğtaş firması, paranın ödenmemesi durumunda icra dairesinden Tatlıses’e ait otelin satışını talep etmiş ve bu talebi karşısında İcra Dairesi tarafından kıymet takdiri yapılmıştı. Yapılan kıymet takdirini düşük bulan İbrahim Tatlıses’in itirazı üzerine Kıymet Takdiri davası açıldı. Sonuçlanan takdir davası ardından ünlü türkücünün Kuşadası’ndaki oteline 15 milyon YTL değer biçildi. Kıymet takdirinin netleşmesinin ardından Kuşadası İcra Dairesi tarafından Doğtaş firmasının başvuru üzerine İbrahim Tatlıses’in Kuşadası Çevre Yolu üzerindeki “ Tatlıses Oteli”nin resmi satışı için ulusal bir gazeteye satış ilanı verildi. Bir ulusal gazetede Kuşadası 1'inci İcra Müdürlüğü'nün Tatlıses Oteli ile ilgili açık artırmayla yapılacak satış ilanı yayımlandı. İlanda, Kuşadası Türkmen Mahallesi, çevre yolu üzerindeki 4 yıldızlı Tatlıses Otel'in 15 milyon YTL değerle 20 Ekim 2008 Pazartesi günü açık artırma yoluyla satılacağı, bu bedelle alıcı çıkmaması durumunda 30 Ekim 2008 Perşembe günü ikinci ihalenin yapılacağı bildirildi.
Bu arada, Doğtaş firmasının 3 milyon YTL’lik alacağı karşılığında Tatlıses’in Kuşadası’ndaki otelinin yanı sıra, Bodrum’da apart otele dönüştürülen 40 villasını da haciz yoluyla satışa çıkardığı öğrenildi. Aynı alacak karşılığı 8 milyon YTL değer biçilen Bodrum’daki 40 Villa’nın da 12 Ekim tarihine kadar Bodrum İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 10:03:21
Güncelleme :19 Eylül 2008 Cuma 10:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?