19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Teröre lanet mitingi

Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün Karakolu ile Diyarbakır’daki polis otobüsünün silahla taranmasının ardından Kuşadası’nda teröre lanet mitingi düzenlendi. Kuşadası’ndaki siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği ve büyük ilgi gören mitingde teröre lanet yağdı.


Kuşadası Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen teröre lanet mitingine AK Parti, CHP, MHP, DSP, DP, ANAP ve SP ilçe teşkilatları ile Kuşadası Ticaret Odası, Kuşadası Esnaf Odası, Kuşadası Şoförler Odası, Kuşadası Rehberler Derneği ve TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından destek verildi. Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleri ile Atatürk Meydanı’nı dolduran Kuşadalılar mitinge büyük ilgi gösterirken, etkinlik çelenk koyma töreni, şehitler için gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak bildiriyi Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan okudu.


Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan tarafından okunan bildiride, Aktütün Karakolu’na gerçekleştirilen hain saldırı ile Diyarbakır’da polislerin şehit edilmesinin Türk milletini derinden yaraladığına dikkat çekilerek, teröre lanet okundu. Yapılan saldırının nefretle kınandığı belirtilen bildiride, şu görüşlere yer verildi: “Acımızı paylaşmak ve bölücü teröre inat, millet olarak bir ve beraber olduğumuzu haykırmak üzere Kuşadası'nda teşkilatları bulunan ve büyük çoğunluğu temsil eden siyasi partilerimizin temsilcilerinin ortak organizasyonu ve birçok meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşunun da desteği ile tepkimizi dile getirmek üzere bu toplantıyı gerçekleştirdik. Çünkü bizler biliyoruz ki,terörle mücadelede partiler üstü bir ortak anlayış şarttır. Söz konusu vatan olduğu zaman, siyasi farklılıklarımızı bir kenara iterek, milli bir seferberliğin başlatılması için gerekli iradeyi göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Çeyrek asırdır başımıza bela edilen bölücü terör ve onun kanlı katilleri, vatan toprağımızda evlatlarımıza alçakça, haince ve namertçe saldırmakta, fidan gibi gençlerimizin kanını akıtmakta ve şehit etmektedirler. Özellikle, son günlerdeki artış, adı konmamış örtülü bir savaşın hedefi olduğumuzu çok net bir şekilde ortaya koymuştur. Etnik bölünmeyi amaçlayan kanlı terörün ve etnik tahriklerin hedefi, Türkiye'nin milli birliği, toprak bütünlüğü ve milli varlığıdır. Bunun için etnik kimliklerin kaşınması, bölünmeyi hızlandıracak, eğitim ve resmi dil taleplerinin önünün açılması, bölücü hainlere hoşgörü içinde yaklaşılması, bugün askerlerimizin şehit edilmesinde tetiği sıkan hain ellere yarın af getirme gayretleri, ülkemize saldıranların imhasını engelleme niyetleri bu olayın kesinlikle çözüm metodları olmamalıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve büyük Türk milletine uzanan eller, maşalarıyla birlikte ve bir daha uzanamayacak şekilde kırılmadıkça, bu terör saldırıları devam edecektir. Türk milleti olarak sabrımızın bittiği günleri yaşamaktayız. Bu toprakları vatan yapmanın kan ve can bedelini tarih boyunca hep ödedik. Bugün, ihanet içinde bulunan içeridekiler ve ateşle oynayan dışarıdakiler bilsinler ki, eğer yeniden bedel ödenmesi gerekirse ,70 milyon bir anda mehmetçik olur ve balyoz gibi başınıza ineriz”


Bildiride ayrıca Ankara’ya da mesaj gönderen Kuşadalılar, “Bir mesajda Ankara'ya iletmek istiyoruz. Bu hain saldırıları, nasıl yaparsanız yapın, derhal durdurun. Türk milleti'nin bütün fertleri olarak, canımızla kanımızla malımızla ne istiyorsanız verelim. Ama bir daha bu ülkede şehit cenazesi kaldırmayalım. Bu ülkenin askerine , bayrağına, toprağına bırakın saldırmayı, bunu düşünmeye bile cesaretleri olmasın. Bu vesile ile Türk milleti ve vatanı için canlarını veren aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar, şehitlerimizin yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türk milleti'ne başsağlığı diliyor Terörü, teröristleri ve bunların her türlü destekçilerini şiddet ve nefretle lanetliyoruz Ne mutlu türküm diyene” denildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 16:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?