18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Teröre lanet yağdı

Kuşadası'nda minibüse konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Kuşadalı Deniz Tutum'un cenaze törenine İngiliz ve İrlandalı turistler de katıldı.

Deniz Tutum'un gelinliğe sarılı tabutu, evinden alınarak cenaze aracıyla şehir merkezindeki Hanım Camii'ne getirildi. Genç kızın tabutuna sarılan sözlüsü Yunus Emre Sayılgan ve diğer yakınları, uzun süre göz yaşı döktü.

Bir ay sonra nişan törenleri yapılacak olan ve önümüzdeki yaz da sözlüsüyle evlenmeyi planlayan Sayılgan'ı yakınları teselli etti. Bu arada camiye gelen İngiliz ve İrlandalı bir grup turist bayan, Tutum'un yakınlarına baş sağlığı dileyerek acılarını paylaştı. Kendi ülke vatandaşlarını da teröre kurban veren İngiliz ve İrlandalı turistler terörü lanetleyerek, "Acılarınızı ve acılarımızı paylaşıyoruz" dediler.

Cami önüne toplanan vatandaşlar PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan'ı lanetlerken, ellerinde Deniz Tutum'un fotoğrafıyla acılarını dile getiren Sevgi Alnıdelik, "İnsan hakları, Avrupa, Amerika nerede. Bu ölenlerin hakları yok mu? Apo'yu saraylarda besliyorlar. Biz burada canlarımızı veriyoruz. Artık gençlerimizin teröre kurban gitmesini istemiyoruz" dedi.

21 yaşındaki Deniz Tutum, işyerine 100 metre kala minibüste patlayan bombayla hayatını kaybetmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2005 Pazartesi 14:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?