24
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Teröre öfke seli!

KUŞADASI'NDA TERÖRE LANET MİTİNGİ

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği mitingde teröre lanet yağdı.

Kuşadası Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen mitinginde çeşitli siyasi partiler ile meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından destek verildi. Kuşadalılar, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleri ile Atatürk Meydanı'nı doldururken, etkinlik şehitler için gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak bildiriyi Kuşadası Aydınlanma Platformu adına Nail Topal okudu.

Topal tarafından okunan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Ordumuz ve güvenlik güçlerimiz, bölücü terör örgütüne karşı, canlarını hiçe sayarak mücadele etmekte ve her türlü güçlüklere karşın görevlerini eksiksiz yapmaktadır. Yurdumuzun mert, güzel insanları, düğüne gider gibi sevinç içinde törenlerle uğurlanarak askerlik görevini yapmaya koşmaktadır. Türkiye'mizin bütünlüğü, ulusumuzun bağımsızlığı ve al sancağımız uğrunda şehit olmayı en yüce görev saymaktadır. Eli öpülesi şehit anaları, şehit babaları, kutsal yurdumuz için şehit olan çocuklarının şehitlik haberlerini alınca, 'Vatan sağ olsun' demektedirler. Hiçbir ulusun evlatları, anaları, babaları, bizim ulusumuzun bireyleri gibi özverili ve yurtsever davranamazlar. Bölücü terör örgütünün temel amacı, kargaşa çıkararak, toplumda yılgınlık ve panik yaratarak, insanları umutsuzluğa sürükleyerek sevgili ülkemizi bölmek ve parçalamaktır. Sözde dostlarımızı bu eli kanlı terör örgütünün maşa olarak kullanıp, ülkemize yönelik bu kanlı planı uygulamaya koymuşlardır. Silah, uyuşturucu, insan kaçakçılığı ve karapara ticareti ile finanse edİlen bu terör örgütü ABD'den, AB ülkelerinden, Yunanistan'dan, Güney Kıbrıs'tan, Irak'tan ve yakın zamana kadar İran ve Suriye'den de destek görmekteydi. Terörle mücadele, sadece ordumuza, güvenlik güçlerimize bırakılacak bir görev değildir. Terör, bir devlet politikası olarak ele alınmalı, olayın siyasal, ekonomik, kültürel, stratejik, bölgesel ve küresel yönleri hesaba katılarak terörle top yekün mücadele edilmelidir."

Mitingde Kuşadası'ndaki çeşitli gençlik derneği üyeleri tarafından Kuvayi Milliye Marşı, Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve Gençlerin Atatürk'e Cevabı okundu. Miting, terör örgütü aleyhine atılan sloganlarla son buldu.

KUŞADASI'NDA TERÖRE LANET MİTİNGİ
KUŞADASI'NDA TERÖRE LANET MİTİNGİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 20:31:04
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 09:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?