19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Triatlon yarışları 12 Ekim'de

Kuşadası Rotary Kulübü koordinasyonunda, Kuşadası Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu ile birlikte düzenlenen 3.Kuşadası Rotary Kulüp Triatlon yarışmasının 12 Ekim Pazar günü yapılacağı açıklandı. Bu yıl “dinlerin kardeşliği” temasıyla gerçekleştirilecek yarışmaya ülke düzeyinde 14 kulüpten yaklaşık 120 sporcunun katılması bekleniyor.

Dünya üzerinde sporda yeni arayışlar çerçevesinde gün geçtikçe popülerlik kazanan triatlon, salt atletlerin birbiri ile yarıştığı bir yarışma değil, “yaşam boyu sağlık” kavramı kapsamında değerlendirilebilecek, atletin kendisini geliştirmesi temasını ön plana çıkaran, eğlence amacını da içinde barındıran sportif bir etkinlik olarak değerlendiriliyor.

Bilindiği gibi Kuşadası Rotary Kulübü, daha önce de iki kez triatlon yarışması düzenlemiş, ilki ulusal olan yarışma 2007 senesinde uluslararası olarak yapılmış, 12 ülke sporcusu Kuşadası’na gelmiş, bu yarışmadan kazanılan puanlarla Pekin Olimpiyat Oyunlarına katılabilme şansı yaratmışlardı.

Bu sene 3’ncü kez yapılacak yarışma öncesi son hazırlık toplantısı ise Atınç Otelde yapılırken, toplantıya Kuşadası Rotary Kulüp Başkanı Ayşe Özdoğru, Kuşadası Emniyet Amiri Sırrı Akbal, Kuşadası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Berrin Yalçın'ın yanı sıra Rotary Kulüp üyeleri katıldı.

Triatlon yarışları sırasında kullanılacak parkur ve güzergahların belirlendiği toplantıda, alınacak sağlık ve emniyet tedbirleri de görüşüldü. Toplantıda konuşan Kuşadası Rotary Kulüp Başkanı Ayşe Özdoğru, yarışmanın Kuşadası’nın tanıtım ve reklamı için önemli bir proje olduğunu belirterek, bu yılki triatlon yarışlarının gençler, yıldızlar ve büyükler olmak üzere üç kategoride düzenleneceği ve yaklaşık 120 sporcunun katılacağını açıkladı. Özdoğru, yarışmanın 12 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Atatürk Sahil Bulvarı üzerindeki El Heykeli merkezli yapılacağını da sözlerine ekledi.

TRİATLON NEDİR?
Sırası ile yüzme, bisiklet ve koşu yarışmalarının ortak bir toplanma alanı çevresinde uygulanmasıyla meydana gelen modern triatlon sporu, ilk kez 2000 Sydney Olimpiyat Oyunlarında olimpik branş olarak kabul edilmiştir. Yarışmada sporcular 1.5 km. yüzer, 40 km. bisiklete biner ve 10. km koşarlar.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 09:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?