20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Turist gemisinde kurtarma operasyonu

Kuşadası'nda karaya oturan turist gemisini kurtarma operasyonu devam ediyor. Bu arada, 24 saat gemide mahsur kalan İspanyol turistlerin tahliye işlemi tamamlandı. 

Malta bandıralı Sky Wonder isimli turist gemisiyle Türkiye ve Yunan adaları tatiline çıkan bin 57 İspanyol turist, 24 saatlik bir gergin bekleyişin ardından tender'lar ile gemiden tahliye edildi. Limana getirilen turistler giriş işlemlerinin yapılmasının ardından Kuşadası çarşılarında alış veriş yaptı bazıları ise otobüslerle Efes ve Meryemana'ya götürüldü. 24 saat karaya oturan geminin içerisinde mahsur kalan İspanyol turistlerin geminin karaya oturduğundan haberleri olmadığı ortaya çıktı. Gemide kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini belirten İspanyol turistler, "Karaya oturduğumuzu fark etmedik. Limandaki diğer gemi yüzünden yanaşamadığımızı zannettik. Bize yaşananlarla ilgili bir bilgi verilmedi. Gerçeği karaya çıkınca öğrendik" dediler. 

Dün öğle saatlerinde, Kuşadası Limanı'na yanaşırken şiddetli rüzgar nedeniyle sürüklenen ve Kuşadası Setur Marina önünde karaya oturan turist gemisinin kurtarma operasyonu Bodrum ve İzmir'den gelen iki römorkör eşliğinde yapılıyor. Kuşadası Liman Başkanı Celal Oral, iki römorkörün kurtarma çalışmasına devam ettiğini belirterek, "Gemideki turistlerin tahliye işlemi tender'larla son derece başarılı bir şekilde gerçekleşti. Bodrum ve İzmir'den gelen iki römorkör eşliğinde geminin kurtarma operasyonuna devam ediliyor. Şu ana kadar her şey yolunda gidiyor, çalışmalar devam ediyor. Karaya oturan gemi kurtarıldıktan sonra Kuşadası Limanı'na çekilecek" dedi. 

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 16:38:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?