18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Turist gemisinde şok bildiri

KUŞADASI'NDA TURİST GEMİSİNDE BİLDİRİ KRİZİ

Kuşadası Limanına yanaşan turist gemilerinden birinin kaptanının imzasıyla yolculara dağıtılan, turistlere Türkiye'yi kötüleyen ve bir terör ülkesi gibi gösteren bildiri büyük tepkiye neden oldu. İsrailli işadamı Sami Ofer'in de ortağı olduğu Royal Caribbean şirketine bağlı ''Splendour of the Seas'' gemisi yolcularına, gemi kaptanı Tommy Nyseter imzasıyla dağıtılan uyarı notunda, Türkiye'de terör olaylarının arttığı savunularak, konuklara yalnız gezmemeleri ve kendilerinin düzenlendiği

turlara katılmaları tavsiye edildi. Gemi kaptanının Türkiye'yi kötüleyen bildiri dağıtmasına Kuşadası esnafından sert tepki geldi. Kuşadası Ticaret Odası gemi kaptanıyla ilgili işlem yapılması için Kuşadası Kaymakamlığına başvururken, Kuşadası Kaymakamlığı da gemi ve kaptanı hakkında yasal işlem başlattı.

Kuşadası'nda büyük yankı uyandıran Türkiye'yi kötüleyen bildiride, ''Ziyaretçilerimize Türkiye'de meydana gelen bazı olaylar hakkında bilgi vermenin önemli olduğunu düşünüyoruz. Son zamanlarda, özellikle ABD vatandaşlarına yönelik olmak üzere, terör ve şiddet olaylarında artış gözlemlenmektedir. ABD Hükümeti, Türkiye'ye seyahat edecek olan vatandaşlarını şehir merkezinde ve turistik alanlarda olabilecek bu tür olaylara karşı dikkatli olması konusunda uyarmaktadır. Ziyaretçilerin çevre halkına karşı önlem

alması, olası spontane gösterilerin farkında olması ve kalabalık topluluklardan kaçınmalarının önemli olduğunu belirtmektedir. Bu gösteriler, barışçıl amaçlı düzenlense bile, aniden şiddet olayına dönüşebilmektedir'' ifadelerine yer verildi.

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, söz konusu notun ardında ticari kaygılar bulunduğunu savunarak, ''Gemiyle gelen turistleri bir yere yönlendirmek için her türlü karalama yapılıyor. Olmayan şeyler, hayali senaryolar üretiliyor'' dedi. Akdoğan, gemi yetkililerinin amacının ''grupları kaçırmamak, anlaşmalı mağazalara, anlaşmalı otobüslerle götürmek'' olduğunu belirterek, " Tepkimizi resmi yollarla ifade ettik. Kaymakamımız Sayın Mustafa Esen de bu konuda tur ecentesine gerekli uyarılarda bulundu ve gerekli yasal işlemler başlatıldı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 21:05:04
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 10:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?