28
Mayıs
2024
Salı
KUŞADASI - AYDIN

Turizm Kuşadası'nda masaya yatırıldı

Kuşadası Ticaret Odası tarafından organize edilen genişletilmiş turizm toplantısı gerçekleştirildi. 

Ticaret Odası Meclis salonu'nda düzenlenen toplantıya Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, Kuşadası Garnizon Komutanı Umut Bütün, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal, Kuşadası Tarım Müdürü Hasan Göçmen, Kuşadası Sahil Güvenlik Komutanı Nazım İlker Peker, Kuşadası Liman Başkanı Celal Oral, Kuşadası Vergi Dairesi Müdürü Ali İhsan Demiralay, Kuşadası Mal Müdürü Mustafa İncekara, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar, Aydın İli Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Oğuzkaan, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve ticaret odası meclis üyeleri katıldı. 

Kuşadası'nda 2006 turizm sezonunun değerlendirilip, 2007 yılında alınması gereken önlemlerin tartışıldığı toplantı Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan'ın açış konuşmasıyla başladı. Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası genelinde yol, altyapı, çevre düzenlemesi konularında ciddi sorunlar bulunduğunu ve kapsamlı bir çalışmaya ihtiyaç bulunduğunu belirterek, turizm sezonun başlamadan Kuşadası şehrinin sorunlarının çözülüp, yaşanabilir bir hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Kuşadası'nın kan kaybetmesinin önüne geçilmesini isteyen Serdar Akdoğan, tanıtım konusunda son bir yıldır çok ciddi ve kapsamlı çalışmalar yaptıklarını ve tüm uluslar arası fuarlarda stand kiralayıp, Kuşadası'nı tanıttıklarını belirterek, bu tanıtım çalışmalarının karışlığında Kuşadası'na gelecek turistlere yakışır bir turizm kendi yaratılmasını istedi. 

Toplantıda ayrıca, Kuşadası'ndaki Pazar yerlerinde yaşanan sorunlar gündeme getirildi. Pazar yerlerinde standartlara uyulması, Pazar yerlerinin ekonomiye verdiği zarar ve TSE standartlarının uygulanması konularında görüşlerini açıklayan katılımcılar, özellikle kayıt dışı ekonomi konusunda bir an önce önlem alınmasını ve Pazar yerlerinde TSE standartlarının uygulanmasını istediler. Toplantıda Kuşadası'nın stratejik planlama kapsamında tarımsal alanların ve içme suyu kaynaklarının korunması, Kuşadası'nın kentsel ticari planlama kapsamında ise meslek gruplarının imar planı içinde daha iyi değerlendirilmesi, trafik sorunları, inşaatlara çeki düzen verilmesi, içme suyu sorunu, yolların durumu, çevre düzenlemeleri gibi konular da da ele alındı
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 10:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?