25
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Türkeş dualarla anıldı

MERHUM ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN VEFATININ 13. YILDÖNÜMÜ

MHP Kuşadası İlçe Teşkilatı ve Kuşadası Ülkü Ocakları, merhum Alparslan Türkeş'in vefatının 13. yıldönümü nedeniyle bir dizi anma etkinliği gerçekleştirdi.

MHP İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen ilk etkinlik parti binası önünde gerçekleştirildi.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı etkinlikte lokma dökülürken, MHP'nin merhum lideri Alparslan Türkeş dualarla anıldı. Alparslan Türkeş'i anma etkinlikleri daha sonra Kuşadası Ülkü Ocakları'nda devam etti. Ülkü Ocaklarında saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma etkinliklerinde Alparslan Türkeş'i anlatan video gösterimi yapıldı. MHP Kuşadası İlçe Başkanı Osman Tosun'un konuşmasının ardından şiirler okundu. Ülkü Ocakları Kuşadası Şube Başkanı Murat İnan ile çok sayıda partili ve ocak üyesi gencin katıldığı anma etkinlikleri Yasin-i şerif okunmasıyla sona erdi.

Bu arada, Alparslan Türkeş'in 13. ölüm yıldönümü nedeniyle Kuşadası Ülkü Ocakları tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş bey, Türk devlet, siyaset ve fikir hayatında yakın tarihimize damgasını vurmuş, verdiği eşsiz mücadele ile bütünleşmiş, Türkiye'nin güçlü ve lider konumuna gelmesi için yeni ufuklar açarak Türk-İslam dünyasına ve bütün mazlum milletlere umut olacak bir davanın abideleşen şahsiyeti olarak bu davanın bayraktarlığını ve liderliğini üstlenmiştir. Onu rahmet ve özlemle anıyoruz" denildi.

MERHUM ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN VEFATININ 13. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2010 Pazartesi 09:28:03
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 11:46:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?