20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Türkiye için Suriye'de yarışacaklar

Bu yıl 10-15 Ekim 2008 tarihleri arasında Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenecek 7. İpekyolu Fetivalinde Türkiye ve Aydın’ı Kuşadası Folklor Araştırma Derneği (KUFAD) bünyesinde faaliyet gösteren KUFAD Halk Dansları Ekibi temsil edecek.

Kuşadası’nda yürüttüğü başarılı çalışmalarla tanınan ve hem Kuşadası’nı hem de Türkiye’yi defalarca yurtdışında temsil eden KUFAD Halk Dansları Ekibi, 13 Ekim gecesi Suriye’ye gidecek.

2001 yılında Kore’de yapılan Dünya Halk Dansları Yarışmasında Türkiye’yi temsil ederek dünya şampiyonu olan grup, İtalya, Makedonya, Bulgaristan, Almanya gibi ülkelerde de Türkiye’ye önemli başarılar kazandırmıştı.

KUFAD Halk Dansları Ekibinin Türkiye’yi temsil etmek üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel olarak görevlendirildiğini açıklayan Kuşadası Folklor Araştırma Derneği Başkanı Mustafa Veli, “Derneğimizin çatısı altında faaliyet gösteren Halk Dansları Ekibimizin Türkiye’yi temsil etmek üzere görevlendirilmesi bizi bir kez daha onurlandı. Kuşadası’nı ve Türkiye’yi yıllardır yurt dışında duyuruyoruz. Katılacağımız etkinlik yarışma değil, bir festival. Ekip olarak Şam’da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 15:54:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?