16
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Türkiye'nin en büyük oteli

Türkiye'nin turizm sektöründe iddiasını ortaya koymasıyla birlikte, sahillerde her biri neredeyse bir ilçe büyüklüğünde konaklama tesisleri bir biri ardına yükselmeye başladı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesi ile İzmir'in Selçuk ilçesi arasında yer alan Pamucak mevkisindeki Aqua Fantasy Club, 3 bin 500 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük oteli olarak kayıtlara geçti.

En büyük ve yatak kapasitesi en fazla oteller arasında Antalya'nın Beldibi beldesindeki Sungate Port Royal Otel de 174 odası ve 3 bin 250 yatak kapasitesi ile ikinci sırada gösteriliyor. Side'deki Pegasos Resort Otel'de ise aynı anda 3 bin 200 tatilci konaklayabiliyor. Fethiye'deki Lykia World ise 2 bin 270 yatak kapasitesine sahip bulunuyor.

Alanya'daki 2 bin 628 yatak kapasitesiyle de Alanya'daki Majesty Oasis Resort ise yatak kapasitesi bakımından 5. sırayı aldı. Manavgat'taki Silence Beach'in 2 bin 515, Side'deki Crystal Ardisia'nın ise 2 bin 400 yatak kapasitesi bulunuyor.

En büyük oteller arasında Antalya Kundu'daki temalı otellerin öncüleri arasında sayılan WOW Topkapı Palace ile WOW Kremlin Palace otelleri de 2'şer bin yatakla yer alıyor. Kuşadası'ndaki Pine Bay Tatil Köyü ile Antalya'daki Limra Otelin de bin 700'er yatağı bulunuyor

AA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 11:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?