18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Turnuva heyecanı son erdi

Kuşadası’nda gerçekleştirilen Zihinsel Engelli Öğrenciler Arası Ege Bölgesi Basketbol ve Futbol Şampiyonası sona erdi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen ve iki gün süren Zihinsel Engelli Öğrenciler Arası Ege Bölgesi Basketbol ve Futbol Şampiyonası'nın basketbol maçları Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu, futbol maçları ise Adakule Oteli'nin çim sahasında yapıldı.

Büyük ilgi gören futbol ve basketbol kategorisindeki şampiyonaya Aydın, Kütahya, İzmir, Denizli ve Manisa'dan 13 takım katıldı. Futbol kategorisi A grubunda Denizli Çamlık Spor Kulübü birinci, Altay Spor Kulübü ikinci Kütahya Çinikent İlköğretim okuylu ve İş Okulu Spor Kulübü üçüncü, B grubunda Kütahya Sempati Spor Kulübü birinci, Aydın Atatürk İlköğretim Okulu ikinci, İzmir üçüncü ve C grubunda ise Salihli Belediye Spor birinci, Aydın H.Hüseyin Aslan Spor Kulübü ikinci ve Aksihar Belediye Spor Kulübü ise üçüncü oldu.

Turnuvanın basketbol etabında ise A grubunda Sempati Spor Kulübü birinci, Konak Zihinsel Engelliler Spor Kulübü ikinci, Safiye Nadir Eğitim ve Uygulama Okulu Spor Kulübü üçüncü olurken B grubunda ise Denizli Çamlık İlköğretim Okulu Spor Kulübü birinci, Kütahya Çinikent İlköğretim Okulu ve İş Okulu ikinci ve Aydın Atatürk İlköğretim Okulu Spor Kulübü ise üçüncülüğe ulaştı.

Turnuva sonunda, A gruplarında derece yapan takımlar Türkiye Şampiyonası için mücadele etmeye hak kazanırken, B gruplarında dereceye giren takımlar ise Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu kupasında mücadele verecek.
Maçların ardından Kuşadası Adakule Otelde yapılan kupa törenine Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cevat Ercan, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis ‘in yanı sıra takım yöneticileri federasyon yetkilileri ve sporcular katıldı.

Törende, turnuvaya katkılarından dolayı Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis tarafından Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cevat Ercan’a teşekkür belgesi verdi. Turnuvada dereceye giren sporcuların madalyalarını ve kupalarını ise Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis, Aydın İl Gençlik ve Spor Müdürü Cevat Ercan ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu yetkilileri verdi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis çok güzel ve neşeli bir turnuva olduğunu belirterek “Öğrenciler kendilerine imkan verildiğinde neler yapabileceklerini bu turnuvada gösterdikler. Tüm katılan sporcuları tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 18:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?