22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

TÜRSAB genel kuruluna doğru

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) Kasım ayında gerçekleştirilecek olan 18. genel kurulu ile ilgili olarak adayların tanıtım çalışmaları sürüyor. TÜRSAB Genel Başkanlığı'na aday olan Retur Turizm'in sahibi İskender Çayla'nın ekibi, Kuşadası'nda seyehat acenteleriyle buluşarak, projelerini ve hedeflerini anlattı. 

Kuşadası Pine Marine Otel'de gerçekleştirilen iftar yemeğinin ardından düzenlenen tanıtım toplantısına İspanyol eşinin babasının vefatı nedeniyle başkan adayı İskender Çayla katılmadı. Çayla'nın zorunlu olarak katılamadığı toplantıda Çayla ve ekibinin hedeflerini 18. TÜRSAB genel kurulunda seçilmeleri halinde TÜRSAB Genel Başkan Yardımcılığını üstlenecek olan Hello Turizm'in sahibi Emin Çakmak anlattı. Kuşadası'ndan yaklaşık 50'ye yakın seyahat acentesi sahibi ve temsilcisinin katıldığı toplantıda konuşan Emin Çakmak, göreve gelmeleri halinde az laf çok iş üretip, turizmde yeni bir dönem başlatacaklarını söyledi. Çözüm üreten bir TÜRSAB'ı yaratacaklarını anlatan Çakmak, Bölgesel Yürütme Kurullarının daha aktif hale getirileceğini, komiteler ve çalıştay oluşturulacağını belirterek, "Turizm Konseyi kurulacak, şeffaf yönetim oluşturulacak, harcamalar ve bilanço tüm üyelere açılacak, Kriz Masası kurulacak, TÜRSAB yasasındaki eksikliklerin tamamlanması için yeni yasa çıkartılması yönünde girişimlerde bulunulacak. Ulusal tanıtımın yanından en çok bölgesel tanıtımlara ağırlık vereceğiz. 5 dilde TR(Türkiye) Dergisi yayınlanacak, Medya Merkezi kurulacak, çevreye saygı ön plana alınacak, Şehircilik ve ören yerlerine ayrı bir önem verilecek, Engelsiz turizm hayata geçirilecek ve Türkiye 2023 projesi başlatılacak" dedi. 

Türk Turizminin önünün daha da açılması, kaliteyi, uzmanlaşmayı, bölgesel ve ulusal tanıtımı, teknolojik gelişmeyi, global eğilimleri izleyen, yönlendiren, üyelerine sunan bir TÜRSAB için aday olduklarını kaydeden Çakmak, "İnternetin günlük kullanıma çok yoğun olarak girmesiyle dünya turizminin pazarlama ve satış yöntemlerinde büyük değişiklikler yaşanmaktadır. Yerel Yönetimler, Sivil Toplum Örgütleri, diğer Sektörel Kuruluşlar, Siyasi Partiler, Kamu Yönetimi ve özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sağlıklı bir işbirliği oluşturmak; Türk Turizminin geleceğini belirleyecek strateji ve politikaların geliştirilmesini birlikte sağlamak ve Seyahat acentelerini KOBİ uygulamaları kapsamına aldırmak için adayız. Girişimci, üretken, eğitimli, deneyimli, ülkesine gönülden bağlı insan yapısıyla TÜRSAB'ı, Türk Turizminin öncü kuruluşu yapmak; ülkemizin turizm politikalarının belirlenmesinde ve uygulanmasında etkin kılmak; Türk Turizminin önünün açılmasına, gelişmesine katkıda bulunmak; Türkiye'nin, dünyanın en önemli ilk beş turizm destinasyonundan biri olması için bütün birikimimizle, gücümüzle çalışmak için adayız " dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 12:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?